Author: CCN
•3/12/2015 04:47:00 p.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA MARTIE 2015

Sambata, 14 martie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 89-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, incepand cu ora 14:00. Marsul va dura circa 2 ore si va strabate zona centrala a Clujului si cartierele Gheorgheni, Marasti, Plopilor si Grigorescu.

Traseul concret este: Piata Unirii - bd.Eroilor- p-ta A.Iancu - p-ta Baba Novac - str.Milton Lehrer - p-ta T.Cipariu - str.N.Titulescu - str.Unirii - str.T.Mihali - str.A.Vlaicu - bd.21 Decembrie 1989 - str.Memorandumului - Cl.Motilor - str.G.Cosbuc -str.Stadion - str.Uzinei Electrice - pista biciclete mal Somes - pasarela peste Somes - br.1 Decembrie 1918 - str.Miraslau - str.Donath - str.E.Grigorescu - pod Napoca - str.Gen.Dragalina - str.R.Ferdinand - p-ta Unirii

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de avizarea, in 9 martie, de catre Comisia Municipala de Sistematizare a Circulatiei a unor piste de biciclete pe 17 strazi, fara a face public concret planul si fara a consulta organizatiile de biciclisti, cu incalcarea prevederilor legale privind transparenta decizionala si starnind mare ingrijorare in comunitatea biciclistica si in randul cetatenilor interesati de mobilitate urbana durabila, deoarece aceasta ascudere a intentiilor ridica mari suspiciuni cu privire la calitatea acelor noi piste proiectate, dat fiind ca majoritatea celor realizate in concret pana acum sunt o bataie de joc din punct de vedere calitativ si un atentat, nu un sprijin, la adresa promovarii utilizarii bicicletei.

Totodata, marsul este si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Cluj-Napoca, 12.03.2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/12/2015 04:47:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.