Author: CCN
•6/16/2015 10:59:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA IUNIE 2015

Joi, 18 iunie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 93-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, incepand cu ora 18:00. Marsul va dura circa o doua ore si va strabate zona centrala a Clujului si cartierele Marasti, Intre Lacuri si Someseni si va ajunge pana langa Dezmir si Aeroport.

Traseul concret este: Piata Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str.T.Mihali - str.Intre Lacuri - str.Oltului - str.Jiului - str.Mesterul Manole - calea Someseni - str.Pata Rat - cl.Dezmirului - str.Traian Vuia - str.Aurel Vlaicu - bd.21 Decembrie 1989 - str.Memorandumului - str.P.Maior - p-ta L.Blaga- str.Napoca - p-ta Unirii

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de reluarea de catre Primaria clujeana a trasarii de noi piste de bicicleta si remarcarii unora mai vechi, dar intr-un mod adesea aberant, care nu doar ca nu incurajeaza circulatia cu bicicleta, ci in multe cazuri o descurajeaza si o fac incomoda si chiar periculoasa, exemplele cele mai crase fiind, ca o chestiune de principiu, continuare trasarii unor piste pe trotuare, luand in putinul care mai ramasese pietonilor si favorizand de fapt circulatia masinilor, nu a bicicletelor, si ca si chestiuni concrete, modul cum a fost trasata pista cea noua in zone precum str.Bucium sau str. Uzinei Electrice.

Protestul vizeaza si incalcarea de catre Primarie si a promisiunilor facute in dezbaterea publica organizata in 7 mai 2015, fapte ce eclipseaza cele cateva elemente pozitive, cum ar fi tesirea, nu multi ani intarziere, a unor borduri care constituiau obstacol pe pista de pe Cl.Dorobantilor sau marcarea cu fond rosu a suprafetei multor piste (din pacate adesea cu exceptia fix a celor mai importante zone - cele in care se traverseaza suprafete de carosabil!).

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Cluj-Napoca, 15.06.2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/16/2015 10:59:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.