Author: CCN
•6/26/2015 10:47:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

VELO CHIC CLUJ 2015 VA ASTEAPTA !
4 iulie - promenada eleganta de vara a biciclistelor clujence

Sambata 4 iulie 2015 are loc o noua promenada eleganta a biciclistelor clujence si nu numai, cu plecare din Parcul Central "Simion Barnutiu" incepand cu ora 14:00, in organizarea Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN). Sunt invitate sa vina pe doua roti, in tinute cochete, toate fetele, domnisoarele si doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras si care cred ca merita aratat si altora ca este compatibil cu eleganta si feminitatea.

Coloana de bicicliste imbracate sic va urma in ritm lejer un traseu de circa o ora pe strazi din zona centrala a Clujului si din cartierele Marasti si Grigorescu, iar participantele vor avea parte de cateva surprize pregatite de organizatori si sponsori si vor putea discuta despre experienta de a circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier.

Itinerarul promenadei pe doua roti din 4 iulie este: Parcul Central "Simion Barnutiu" (latura dinspre podul "Napoca" / cladirea UAT) - str. G.Gosbuc - Cl.Motilor - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str. S.Petofi - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.R.Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.Gen.Dragalina - str.O.Goga - p-ta 14 Iulie - str.G.Garibaldi - bd. 1 Decembrie 1918 - pod Napoca - Parcul Central "Simion Barnutiu".

Clubul de Cicloturism "Napoca" a constatat si documentat in studiile efectuate in cele peste doua decenii de activitate in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ faptul ca, dincolo de infrastructuri lipsa sau proaste, exista si probleme specifice imateriale, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special. Aceasta realitate, pe care CCN o combate, a generat un anumit deficit si o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta, dar situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniilor de profil derulate de diverse organizatii probiciclistice din Romania.

Organizatoarele Velo Chic Cluj 2015 au convingerea ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, pot atrage atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata lipseste oraselor Romaniei.

Participantele sunt asteptate in tinute elegante si cat mai naturale, sa promoveze un stil de viata activ si sanatos pentru ele, pentru mediu si pentru comunitate si sa se simta minunat alaturi de prietenele lor! Fie ca vor veni in fusta sau rochie, fie ca vor alege tocuri sau balerini, palarii sau esarfe, flori si entuziasm, clujencele vor incerca sa demonstreze ca pedalatul infrumuseteaza. Feminitatea exista si pe doua roti!

Desigur, baietii si domnii sunt si ei bineveniti sa pedaleze, eleganti pe bicicleta, in urma biciclistelor, in cadrul Velo Chic Cluj, sa admire, fotografieze si felicite cele mai sic participante si sa ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea perceptiei publice gresite ca bicicleta ar fi legata in mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, si deci mai putin conciliabila cu eleganta vestimentara.

Conceptul Velo Chic Cluj 2015 este corelat cu cel al altor editii sau campanii-sora, cum sunt ”Elegant pe bicicleta”, ”VeloBello” si ”Skirt Bike”. CCN a organizat primul eveniment de acest tip in 2008 cu titlul "Elegant pe Bicicleta", inspirat de proiectul deschizator de drum "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecatilor privind compatibilitatea utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbana in scop utilitar cu eleganta vestimentara. A urmat programul "VeloBello" al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, generat in campania "Velorutia" www.velorutia.ro sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), din care s-a desprins apoi SkirtBike www.skirtbike.ro initiat acum cinci ani si raspandit apoi la nivel national (CCN organizand doua editii la Cluj-Napoca, in 2013 si 2014)

Velo Chic Cluj 2015 este organizat de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) www.ccn.ro , cu sprijin din partea sponsorilor si colaboratorilor JAZZ IN THE PARK organizat de Asociatia Fapte www.jazzinthepark.ro , DEILANI www.deilani.ro , VERBAU Romania www.verbau.ro , Salon remodelare corporala MONIK www.salonmonik.ro , CASA BIO www.casabio.ro , ALINA BOB www.inteligentacorpului.ro , LEADERSHIP PE 2 ROTI by Luciana Pavel lmpavel@gmail.com , Gradinita ALLE KINDER www.allekinder.ro , MINORSWING www.minorswing.ro , GABRIELA POPESCU Makeup&Bridal Accessories www.gabrielapopescu.blogspot.ro , BYCARRY Chic Baskets https://www.facebook.com/BycarryChicBaskets , NYUKA by Oana Tosa www.nyukamade.com , ENCICLOPEDIA CREATIEI by Andreea Catalina www.enciclopediacreatiei.wordpress.com , REGISTRUL DE BICICLETE www.registruldebiciclete.ro , ZAMBETE VESELE by Anamaria Iobagel www.zambetevesele.blogspot.ro , CIOCHIN / Radu Salcudean www.ciorchin.ro , RAMEX www.ramex.ro .

Velo Chic Cluj are caracter complementar celorlalte actiuni de promovare a utilizarii bicicletei in Cluj, cum sunt de exemplu actiunile de lobby, proiectiile publice foto-video si marsurile lunare ale biciclistilor clujeni, ce pot fi urmarite si pe www.ccn.ro , unde puteti citi si despre editiile precedente ale evenimentelor noastre dedicate specific biciclistelor clujence.

Va asteptam in 4 iulie!
Dar pana atunci, difuzati eventul cat mai multor oameni:
si urmariti detalii si pe Facebook la pagina dedicata Velo Chic Cluj 2015:

Cluj-Napoca, 26 iunie 2015

Oana Tosa - coordonator de proiect, vicepresedinte CCN
Luciana Pavel - asistent de proiect
Adina Vulpe - asistent de proiect
Radu Mititean - director executiv CCN


, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/26/2015 10:47:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.