Author: CCN
•10/16/2015 01:02:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA OCTOMBRIE 2015

Sambata, 17 octombrie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 97-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 11:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Andrei Muresanu si Gheorgheni.

Traseul concret este: Piata Unirii - bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta Stefan Cel Mare - p-ta Baba Novac - str.M.Lehrer - p-ta T.Cipariu - str.A.Muresanu - str.Brasov - str.B.St.Delavrancea - str.C.Brancusi - str.S.Albini - str.Albac - str.L.Rebreanu - str. N.Titulescu - p-ta T.Cipariu - p-ta Baba Novac - str.A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii - str.R.Ferdinand - str.Horea - str.Burebista - str.Decebal - str.E.Petrovici - str.Traian - p-ta M.Viteazu - str.G.Baritiu - str.I.Hossu - str.G.Gosbuc - Cl.Motilor - str.P.Maior - str.Napoca -p-ta Unirii

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de tergiversarea de catre Primaria clujeana a lansarii proiectului de bike sharing si a corectarii gravelor deficiente ale piselor trasate in cadrul acestuia si lipsei de transparenta si consultare publica in dezvoltarea de noi infrastructuri probiciclistice ce se dovedesc incomode si chiar periculoase pentru biciclisti, cum e cazul prea ingustelor noi piste de pe str.Horea, A.Iancu, G.Baritiu sau a celor pline de obstacole precum str.Maramuresului sau celor blocate de masini cum e cea de pe str.Donath sau str. Universitatii, sau care nu au mai lasat spatiu pietonilor, cum este pe bd.21 Decembrie 1989, sau care arunca biciclistii in fata masinilor, cum sunt aberatiile de pe str. Uzinei Electrice sau de pe bd.1 Decembrie 1918 sau str.Bucium, numite "piste pentru biciclete" desi sunt un pericol public...

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Evenimentul are pagina de facebook:

Cluj-Napoca, 15.10.2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/16/2015 01:02:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.