Author: CCN
•2/03/2016 01:00:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PARIS - MONUMENTE SI BICICLETE
Invitatie la prezentare foto CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 4 februarie 2016, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o prezentare foto tema PARIS - MONUMENTE SI BICICLETE. Intrarea este gratuita.

Este o invitatie la cunoasterea marii metropole franceze, un oras cosmopolit si aglomerat, cu animatia specifica si celebrele lui monumente de arhitectura, dar care are si o interesanta evolutie in domeniul mobilitatii urbane, fiind in plina tranzitie din era automobilistica in era postautomobilistica, incepand sa promoveze tot mai mult bicicleta, mersul pe jos si transportul public, in dauna automobilelor.

Parisul era cu cateva decenii in urma spaima biciclistilor, un exemplu negativ pe linie de facilitati pentru circulatia nemotorizata pe doua roti si care multi pretindeau ca nu va fi vreodata un oras prietenos cu biciclistii. Acum desi mai e foarte mult de facut, Parisul se poate mandri cu unul dintre cele mai mari sisteme de biciclete comunitare, cu tot mai multe infrastructuri pentru bicicilete si mai ales cu adoptarea unor planuri deosebit de ambitioase pentru urmatorii ani in ceea ce priveste infrastructurile pentru biciclisti si procentul pe care il vor atinge in traficul parizian, putand deveni un exemplu pentru alte orase europene prin decizia politica de a schimba paradigma mobilitatii, decizie pe care edilii marilor orase din Romania inca ezita sa si-o asume si raman inca prizonierii erei automobilistice...

Nu vor lipsi din imaginile prezentate desigur celebrele Notre Dame de Paris si Sacre Coeur, Arcul de Triumf si Turnul Eiffel, Luvrul si Palatul Regal, Opera, Champs-Elysees si Place Pigalle, Cartierul Latin, Domul Invalizilor, Marele si Micul Palat....

Dar vor fi prezentate si comentate si modele de structura si amenajare de strazi mici si bulevarde, intersectii si parcuri, poduri, gari, piste si parcari pentru biciclete, metroul si ROR-ul, concepte de reconversie urbana a malurilor Senei, elemente interesante de transport public urban si periurban, de promovare si gestiune a turismului....

Scopul prezentarii este de informare ci constientizare privind modul in care gestiuna mobilitatii intr-un mare oras poate sa il faca atractiv si dinamic, in loc sa il lase prada aglomeratiei si haosului, un management urban durabil, facut profesionist, fiind unica sansa pe termen lung pentru un mare oras.

Proiectia va fi sustinut de Radu Mititean, presedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), activ de peste doua decenii in documentarea si promovarea bicicismului urban, inclusiv ca politici, solutii tehnice si organizatorice, legislatie si infrastructuri.

Documentarea este realizata in mai 2015 cu ocazia unei serii de vizite de lucru si participare la conferinte internationale pe teme biciclistice, posibile si gratie sprijinului generosului sponsor VERBAU.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat si online pe blogul CCN
http://ccncluj.blogspot.ro
iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:
https://www.facebook.com/events/931024670266405/

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 2 februarie 2016

Radu Mititean
CCN / FBR



, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 2/03/2016 01:00:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.