Author: CCN
•2/13/2016 12:12:00 a.m.


FEDERATIA BICICLISTILOR DIN ROMANIA (FBR)

ASOCIATIA ADEVARATII VELOPRIETENI

OUTHENTIC CYCLING ROMANIA

CLUBUL DE CICLOTRUISM NAPOCA (CCN)


CONFERINTA NATIONALA ”EUROVELO in ROMANIA” 2016

In 22 februarie 2016 va avea loc la Sinaia la hotel ”Riviera” CONFERINTA NATIONALA ”EUROVELO IN ROMANIA" 2016, organizata de Asociatia Adevaratii Veloprieteni http://www.adevaratiiveloprieteni.ro/ , Outhentic Cycling Romania http://cyclingromania.ro/ si Clubul de Cicloturism Napoca www.ccn.ro , sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania www.biciclisti.ro , cu sprijinul DCC http://www.danubecc.org/ si al Primariei orasului Sinaia.

La conferinta se vor aborda mai multe subiecte legate de implementarea in Romania a RETELEI EUROPENE DE TRASEE CICLOTURISTICE DE LUNG PARCURS "EUROVELO" www.eurovelo.org - in principal creearea Centrului National de Coordonare EuroVelo in Romania, si secundar subiecte precum marcarea de trasee de cicloturism si stadiul proiectelor legislative pe aceasta libie, structura propusa de retea nationala de trasee cicloturistice marcate, integrarea in reteaua europeana EuroVelo in lumina evolutiilor din ultimii ani - deschidere de noi puncte de trecere a frontierei, modernizari de drumuri, luarea bicicletelor in trenuri etc.

Vor participa asociatii de profil membre ale Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si ale retelei ProVelo, reprezentanti ai unor operatori economici de profil, ai unor autoritati publice locale si centrale si ai presei, participarea fiind in principiu deschisa tuturor entitatilor doritoare.

Conferinta se desfasoara pe linia manifestarilor similare organizate periodic la nivel national pe teme de cicloturism in ultimii 20 de ani, prin seria de conferinte PRO VELO si prin alte workshopuri si reuniuni, cea precedenta pe teme EuroVelo in Romania fiind organizata in noiemebrie 2014 la Brasov.

Conferinta este precedata, in 21 februarie, de sesiunea ordinara anuala a Adunarii Generale a FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA si de sesiuni de consultari pe teme de interes comun pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ.

Afisul conferintei poate fi descarcat de la adresa:

Pentru informatii suplimentare:

RADU MITITEAN
presedinte FBR
0744-576836

MIHAI DENES
vicepresedinte ADEVARATII VELOPRIETENI
0744-369403, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 2/13/2016 12:12:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.