Author: CCN
•3/16/2016 03:52:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

GPS - TEHNOLOGIE SI ORIENTARE
Invitatie la dezbatere si seminar CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) in invita publicul clujean JOI, 17 martie 2015, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o dezbatere si seminar pe tema GPS - TEHNOLOGIE SI ORIENTARE. Intrarea este gratuita.

Seminarul va fi sustinut si dezbaterea va fi moderata de Puiu Chiselita, un profesionist al tehnologiei informatiei, membru fondator al Clubului de Cicloturism "Napoca" si in repetate randuri membru al Consililui Director CCN, cu o vasta experienta in sfera activitatilor sportiv-turistice outdoor, fiind un pasionat al cicloturismului, bicicletei, parapantei, speologiei, schiului de tura si altor sporturi montane si al cunoasterii si ocrotirii naturii.

GPS-ul a devenit in ultimii ani un accesoriu tot mai raspandit si de mare utilitate pentru turism activ, sporturi montane si recreere in natura, ca mijloc de orientare, ca instrument de planificare, inregistrare si analiza a traseelor, ca dotare esentiala pentru documentarea problemelor de mediu sau pentru elaborarea sau verificarea si corectarea de harti si ghiduri turistice, astfel ca orice practicant de activitati outdoor precum si oricine face vreo documentare in natura ar trebui sa aiba cunostinte solide de utilizarea a GPS.

Se vor aborda subiecte precum principiile si elementele de baza ale sistemelor de navigatie prin satelit, sisteme de sateliti de pozitionare operationale (GPS, GLONASS) si in curs de realizare (GALILEO, BEIDOU, IRNSS), sisteme de augmentare a preciziei (WAAS, EGNOS...), producatori si modele de receptoare tip GPS, accesorii si tipuri de utilizari, dilema GPS dedicat versus smarphone cu modul GPS, problema alimentarii cu energie si autonomiei receptorului, softuri de utilizare GPS, dilema harti vectoriale/ raster/ GoogleEarth, utilizarea in combinatie cu altimetru barometric si cu busola, site-uri si baze de date cu track-uri si puncte de interes, planificare de ture si analiza de ture efectuate, pe baza inregistrarilor GPS, studii de mobilitate urbana si turistica, sociologice si de performanta sportiva prin date GPS etc.

CCN care organizeaza periodic instruiri pe teme de interes pentru proprii membri, dar uneori si cu caracter deschis, pentru toti cei interesati, si organizeaza cu regularitate prezentari foto publice gratuite sustinute de membrii sai sau de invitati, despre actiuni turistice intreprinse de ei sau pe alte teme de interes, considerand ca fiind foarte benefica social o asemenea largire a orizonturilor si intelegere mai buna a ceea ce ne inconjoara.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat si online pe blogul CCN www.ccn.ro
iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 14 martie 2016

Puiu Chiselita
coordonator seminar si dezbatere, membru fondator CCN

Radu Mititean
director executiv CCN



, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/16/2016 03:52:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.