Author: CCN
•11/01/2016 01:54:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
PE POTECI SI DRUMURI DIN MUNTELE MARE SI TRASCAU

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 3 noiembrie 2016, de la ora 20:00 la la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "Pe poteci si drumuri din MUNTELE MARE SI TRASCAU" sustinuta de Teodor Botez. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a turelor de cicloturism montan si drumetie intreprinse in ultimii ani in masivele Gilau-Muntele Mare si Trascau, distinct pe trei zone. Prima cuprinde bazinul Posegii, a doua bazinul Ocolisului, iar a treia zona este Intregalde, toate fiind perle ale naturii, ce grupeaza numeroase obiective turistice si ofera multe posibile trasee de drumetie si mountain biking.

Veti vedea imagini surprinse in cheile Posegii, Runcului si Pociovalistei, in Cheile Intregalde si Cheile Galdei, in rezervatia geobotanica Scarita-Belioara, de la manastirea Posaga si tabara Roica, de sub Piatra Cetii si Varfuiata, din superbele platouri de la Zapodie si Apa Ratacita. 

Muntele Mare este dealtfel o preocupare constanta si speciala pentru CCN, care, dincolo de sute de excursii pe bicicleta, pe jos si pe schiuri organizate in ultimii 25 de ani in zona,  a editat in 1996 primul ghid turistic al masivului Muntele Mare, a editat in 2010 prima harta cicloturistica a zonei, ce descrie multe trasee de MTB in acest masiv montan, si a fost consultant pentru recent publicata harta de drumetie a masivului Gilau-Muntele Mare.  Clubul de Cicloturism "Napoca" a participat alaturi de alte organizatii si la refacerea marcajelor traseelor turistice din zona, in 1996 in parteneriat cu Clubul "George Valsan" si in 2015-2016 din nou, in parteneriat cu Asociatia "Ecouri Verzi".

Muntele Mare si Trascaul sunt in buna parte incluse in situri Natura 2000, precum ROSCI0119 Muntele Mare, ROSCI0253 Trascau,  ROSPA0087 Muntii Trascaului, ROSCI0263 Valea Ierii, adapostesc multe arii naturale protejate mai mici si sunt o puternica atractie turistica.

Proiectia este sustinuta de Teodor Botez, membru fondator si vicepresedinte al Clubului de Cicloturism "Napoca" si posesor al unei vaste experiente in domeniul cicloturismului si sporturilor montane, care a mostenit-o si de la tatal sau, Victor Botez, si a folosit-o pentru a insufla fiului sau, toti trei fiind autori de imagini prezentate in proiectie. 

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) practica si promoveaza de peste doua decenii utilizarea bicicletei in scop turistic si recreativ (dar si utilitar si sportiv) si considera ca bicicleta este un vehicul sanatos si ecologic la indemana oricui, aproape indiferent de varsta, gen sau alte caracteristici sociale sau biologice, fapt dovedit si medical, dar inca privit cu scepticism in societatea romaneasca din cauza unor prejudecati si mentalitati ce trebuie schimbate.

Evenimentul aferent proiectiei poate fi accesat pe facebook la
iar prezentul comunicat este online pe www.ccn.ro

Va asteptam!

Teodor Botez
vicepresedinte CCN si prezentatorul proiectiei

Radu Mititean
director executiv CCN

This entry was posted on 11/01/2016 01:54:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.