Author: CCN
•10/13/2016 01:58:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA 109 - OCTOMBRIE 2016

Sambata, 15 octombrie 2016, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 109-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 11:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierul Grigorescu.

Traseul concret este: Piata Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str.Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 - str.Cuza Vodă - str.I.P.Voitesti - p-ta M.Viteazu - str. G.Baritiu - Parcul Central S.Barnutiu - str.Splaiul Independentei - str.G.Garibaldi - bd.1 Decembrie 1918 - pasarela albastra - pista biciclete malul Somesului - str. Uzinei Electrice - str. Stadion - str.G.Cosbuc - str.Motilor -  str. P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca -  p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Marsul este legat si de nefinalizarea de catre Primarie a pistelor promise in cadrul proiectului de Bike Sharing si mai ales de gravele deficiente ale noilor piste si amenajari pe care Primaria le-a realizat in ultimul an, ignorand standardele si bunele practici in domeniu  incat multe dintre ele sunt nu doar neconfortabile si neatractive pentru biciclisti, ci de-a dreptul periculoase pentru ei, facand un deserviciu promovarii utilizarii bicicletei, si de intentia Primariei de a continua politica de ingustare a trotuarelor pentru a face mai mult loc pentru autovehicule, in loc sa reduca spatiul alocat acestora.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane. Asteptam cu drag si participantele la recentul Velo Chic Cluj 2016 si cele care nu au reusit sa vina la acea promenada biciclistica.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina de facebook:

Cluj-Napoca, 12.10.2016

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/13/2016 01:58:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.