Author: CCN
•12/14/2016 12:58:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA 111 - DECEMBRIE 2016

Sambata, 17 decembrie 2016, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 111-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 11:00. Marsul va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului, cartierul Gheorgheni.

Traseul concret este: Piata Unirii - bd. Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta Stefan Cel Mare - str. Milton Lehrer - p-ta T.Cipariu - bd.N.Titulescu - str.S.Albini - str.Aurel Suciu - cl. Dorobantilor - str. Petofi Sandor - bd. 21 Decembrie 1989 - p-ta A.Iancu - str. Cuza Voda - p-ta M.Viteazu - str.I.P.Voitesti - p-ta M.Viteazu - bd.Ferdinand - p-ta Unirii - str. Memorandumului - str. V.Alecsandri - str.Cardinal I.Hossu - str.G.Cosbuc - Cl.Motilor - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str.Republicii - str.A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Marsul este legat si de anuntarea de catre Primarie a unei asa-zise finalizari cu succes a proiectului Clujbilke de biciclete comunitare si noi piste de biciclete, desi in mod evident proiectul nu este adecvat finalizat, nu exista conexiune favorabila biciclisti cu Florestiul si Apahida iar asa-zisele noi piste au grave deficiente calitative,  proiectul trebuind considerat mai degraba esuat, fiind realizat nu doar netransparent si fara consultarea comunitatii si organizatiilor de biciclisti, ci si cu grave deficiente de conceptie si executive, ignorand standardele si bunele practici in domeniu, multe din pistele noi fiind nu doar neconfortabile si neatractive pentru biciclisti, ci de-a dreptul periculoase pentru ei, facand un deserviciu promovarii utilizarii bicicletei.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina de facebook:

Cluj-Napoca, 14.12.2016

RADU MITITEAN
director executiv CCN, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/14/2016 12:58:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.