Author: CCN
•2/20/2017 03:44:00 p.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
===============================

Invitatie la proiectia foto
TURUL SCOTIEI PE BICICLETA - NORTH COAST 500

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 23 februarie 2017, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de cicloturism intitulata " TURUL SCOTIEI PE BICICLETA - NORTH COAST 500". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture cicloturistice din 2016 ce a cuprins parcurgerea pe bicicleta a celebrului traseu "North Coast 500" ce urmareste cale de 500 de mile coasta nordica a Scotiei, urmand apoi coasta de est si strabatand doua parcuri nationale, realizand in cele 13 zile de pedalat un tur aproape complet al Scotiei, de circa 1200 de kilometri cu circa 15000 metri diferenta de nivel, cu bicicletele incarcate cu echipament de campare si alte bagaje.

Proiectia este sustinuta de Ovidiu Pop, un membru activ CCN care are un bogat palmares de ture pedestre si biciclistice de lung parcurs, dar si nimbul artistic necesar unei impartasiri atractive pentru public a frumoaselor trairi din asemenea sejururi active pe meleaguri indepartate. El a coordonat multe actiuni din programul "Velomond" al CCN iar profesional este cunoscut si ca redactor al multor editii ale cunoscutei emisiuni "Natura si Aventura", dar si al filmului "Islanda - Cu bicicleta in desert", difuzate de TVR.

" Scotia este o tara fundamental turistica. Peisajul e alpin, desi altitudinea e joasa, aproape de nivelul marii, astfel ca la 400 - 500 de metri e ca la noi la 2000. Piscuri montane negre, din granit, se ridica brusc din intinderile neverosimil de verzi, brazdate insa de nenumarate lacuri si riuri cu apa limpede sau de intrinduri foarte lungi ale marii. Orice apa, oricit de intinsa sau vijelioasa, este limpede de poti bea din ea. E raiul pastravului si al somonului. In partile joase, vegetatia devine abundenta si apar specii din zonele mult mai calde, datorita climei maritime caracterizate de variatii mici de temperatura" declara coordonatorul turei, ce asteapta sa impartaseasca publicului clujean impresiile deosebite ale acestei ture.

Si aceasta actiune se inscrie in programul "VELOMOND" desfasurat de Clubul de Cicloturism „Napoca" (CCN) de peste un deceniu si jumatate vizand strabaterea pe bicicleta a unor trasee de lung parcurs pe diverse continente, documentarea si promovarea acestora si a cicloturismului ca model si alternativa ecologica de turism international.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Eventul pe facebook este publicat la adresa
iar prezentul comunicat se gaseste si pe www.ccn.ro

Va asteptam!

OVIDIU POP
prezentatorul proiectiei

RADU MITITEAN
director executiv


, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 2/20/2017 03:44:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.