Author: CCN
•7/10/2017 12:19:00 p.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA 118 - IULIE 2017

Joi, 13 iulie 2017, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 118-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 18:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Gheorgheni, Marasti, Someseni si vom ajunge pana in Dezmir.

Traseul concret este: Piata Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta St.Cel Mare - p-ta T.CIpariu - bd.N.Titulescu - str.Unirii - str. Al.Vaida Voevod - str.Sarmisegetuza - str.Dunarii - Calea Someseni - str.Platanilor - Cl.Dezmirului - str.Traian Vuia - str.A.Vlaicu - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.Memorandumului - cl.Motilor - str. G.Cosbuc - Parcul Central - str. Emil Isac - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Marsul este legat si de faptul ca Primaria preconizeaza in continuare latire de spatiu alocat masinilor, a desfiintat pista de biciclete in p-ta Unirii de anul trecut si nu s-a conturat una noua, intentioneaza sa ingusteze mai multe trotuare si de asemenea benzi pe care aveau acces bicicletele (cazul bd.21 Decembrie 1989) si multe promisiuni probiciclistice au ramas in continuare doar pe hartie si unele dintre cele realizate sunt in stare precara ca marcaje, plus de calitate redusa prin lipsa de continuitate si de latime inadecvate etc.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Un element mai inedit este faptul ca marsul iese din oras, ajungand pana la nodul rutier de la Dezmir, si ca se trece pe langa rampa de deseuri de la Pata Rat si zona aferenta grav afectata urbanistic, social si ca mediu. Rampa veche trebuia inchisa inca de acum trei decenii si realizate solutii alternative, dar autoritatile amana la nesfarsit rezolvarea, desi Pata Rat este o pata pe obrazul Clujului din punct de vedere ecologic, social, peisagistic, de sanatate publica, ce trebuie cunoscuta, nu ignorata.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro  precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro la si evenimentul are pagina de facebook:

Cluj-Napoca, 10.07.2017

ROXANA CLEJA
coordonator actiune

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/10/2017 12:19:00 p.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.