Author: CCN
•7/23/2018 11:42:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992


DOI LA SUTA
PENTRU BICICLETA, SPORT, MUNTE, NATURA, CIVISM
prin DECLARATIA UNICA

Sta in puterea Dumneavoastra.sa faceti ca statul sa sprijine aceste domenii, fara sa cheltuiti Dvs. ceva!


Stimata contribuabila, stimate contribuabil,

Daca salariatii si pensionarii au putut directiona 2% din impozitul pe venit catre un ONG numai pana in 25 mai, utilizand formularul de declaratie fiscala 230, Dumneavoastra, daca ati obtinut in 2017 venituri din activitati independente inca nu e tarziu sa faceti o asemenea redirectionare - termenul este 31 iulie !

Astfel, daca in 2017 ati fost de exemplu PFA, sau ati practicat o profesie liberala, ati avut venituri din inchirieri de mai multe imobile etc. si aveati in trecut obligatia de a depune la organele fiscale Declaratia tip 200, care din acest an a devenit Declaratia 212 rebotezata ulterior "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice", atunci marti, 31 iulie 2018 este ultima zi in care puteti Dumneavoastra, ca platitor de impozite, puteti sa decideti ce sa faca statul cu o parte din impozitul pe 2017 care vi s-a luat sau urmeaza sa vi-l perceapa pentru acele venituri.

Conform prevederilor actualului Cod Fiscal - Art. 123 alin.(3)-(5) din Legea 227 / 2015), puteti directiona 2% din impozit spre o organizatie non-profit - de exemplu un ONG (asociatie sau fundatie). Nu va costa practic nimic, pentru ca e vorba de a decide utilizarea unor bani pe care statul oricum deja vi i-a luat sau urmeaza sa ii ia. Puteti face ca acesti bani sa fie virati de stat in contul unui ONG pentru desfasurarea unor proiecte de interes / utilitate publica in mod mai eficient si benefic societatii decat reusesc de regula sa o faca institutiile publice.

Cum puteti face practic acest lucru? Daca ati activat in 2017 ca PFA cu contabilitate in sistem real, sau intr-o profesie liberala sau ati avut in 2017 venituri din chirii, drepturi de autor, vanzari de actiuni sau alte asemenea pentru care nu a fost retinut impozitul pe venit la sursa, si deci trebuie sa depuneti la Finante formularul "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice ", completati in acesta si capitolul I sectiunea 2 punctul 2.

Va propunem sa directionati acesti 2% catre asociatia noastra. Militam de peste 25 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos pentru a obtine astfel o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens actionam in patru domenii importante si complementare: promovarea bicicletei (ca mijloc cotidian de deplasare, ca forma de turism si ca sport); sporturi montane (MTB, alpinism si escalada, turism montan, schi de tura etc.); protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; tineret si dezvoltarea societatii civile.

Am derulat sute de proiecte importante in toate aceste domenii.... Avem si in perioada urmatoare planuri mari, de la apararea spatiilor verzi si amenajarilor sportive din Cluj pana la realizarea unor noi actiuni cicloturistice de anvergura, de la finalizarea Noii retele de trasee turistice montane marcate din judetul Cluj (RTTMM) pana la instituirea Retelei Nationale de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania (RNTCMR), de la reeditarea unei harti cicloturistice a Romaniei pana la editarea unei monografii turistice a masivului Gilau-Mt.Mare, de la modificarea legislatiei rutiere in favoarea biciclistilor pana la promovarea unui proiect adecvat de retea de piste de biciclete pentru Cluj-Napoca, de la organizarea celei de-a 20-a editii a turei de documentare cicloturistica "Bike Romania" pana la programe de educatie ecologica si turistica in scoli... Si multe altele, toate pe baza exclusiv de voluntariat! Pentru reusita lor avem nevoie si de sprijinul Dvs. !

CUM PUTETI DIRECTIONA CEI 2% DIN IMPOZIT CATRE PROIECTELE NOASTRE?

Daca urmeaza sa depuneti / trimiteti la Finante formularul "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice ", completati in acesta si capitolul I sectiunea 2 punctul 2, cu datele clubului nostru, astfel:Nu este necesar sa completati campul " suma..... lei " , mai ales daca nu sunteti siguri de suma - va fi calculata de catre Administratia financiara si virata in contul bancar al asociatiei noastre.

Chiar daca ati depus deja declaratia unica, dar nu ati completat si acea rubrica de redirectionare a 2%, sau va ganditi ca ar fi meritat sa redirectionati diferit acea suma, mai puteti inca face acest lucru, depunand din nou "Declaratia unica", cu bifarea pe prima pagina a casutelor care indica faptul ca este o declaratie rectificativa, referitor la Cap. I sectiunea 2.

Va stam la dispozitie cu placere pentru orice detalii despre asociatia noastra, despre realizarile trecute, proiectele in desfasurare si planurile de viitor, despre organizare si functionare, administrarea patrimoniului si bugetului si tot ce v-ar mai putea interesa. Ne puteti contacta pe coordonatele din antet!

Va multumim anticipat!

Cluj-Napoca, iulie 2018
presedinte SIMONA POP
vicepresedinte CALIN CIMBRUDEAN
vicepresedinte ROXANA CLEJA
vicepresedinte TEODOR BOTEZ
vicepresedinte MIRUNA NOAGHI
director executiv RADU MITITEAN, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/23/2018 11:42:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.