Author: CCN
•11/26/2018 03:49:00 a.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PE BICICLETA PRIN MUNTII METALIFERI
Invitatie la proiectie foto CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la biblioteca "Heltai" (str.Clinicilor nr.18, vizavi de aleea care urca in Campusul "Hasdeu") la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de cicloturism montan intitulata "PE BICICLETA PRIN MUNTII METALIFERI". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei saptamani de turism biciclistic si pedestru in muntii Metaliferi, in cadrul taberei cicloturistice BIKE ROMANIA CAMP 2018 (a 20-a editie din seria Bike Romania), desfasurata in vara acestui an cu baza la Cib, in care peste 20 de membri si simpatizanti ai Clubului de Cicloturism "Napoca" au pedalat, drumetit si vizitat frumuseti naturale si culturale ale zonei.

Imaginile sunt surprinse pe parcursul celor peste 500 km de drumuri si poteci parcurse pe mountain bike si pe jos, in cadrul acestei tabere care s-a dorit si un model de vacanta / concediu avand nu doar rol recreativ ci si importante valente educative, sportive, de documentare pe teme de turism si protectia mediului si care s-a desfasurat, ca toate actiunile CCN, cu un impact redus de mediu si multa apropiere de natura.

Itinerarul a inclus chei frumoase, precum Cheile Cibului, Cheile Glodului, Cheile Madei, Cheile Ardeului, diverse pesteri, dar si statiunea Geoagiu-Bai, Manastirea Cheile Cibului, Cetatuia dacica de la Ardeu, Muzeul Achim Mihu, numeroase biserici de lemn monument istoric, Castelul Huniazilor.

Proiectia va ilustra si comenta insa si aspecte ce afecteaza negativ mediul si turismul - urmele exploatarilor miniere, gestiunea deficitara a deseurilor, pseudoturismul motorizat, disparitia arhitecturii si obiceiurilor traditionale etc.

Programul "Bike Romania" este derulat de CCN cu incepere din 1999, in fiecare an fiind vizata o alta zona din Carpatii Romanesti, participarea fiind deschisa membrilor CCN si in mod exceptional si ai altor cluburi partenere de profil din tara si strainatate, precum si reprezentantilor altor structuri interesate de cicloturismul montan in Carpati.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 25 noiembrie 2018

Radu Mititean
director executiv CCN
coordonator program Bike Romania



This entry was posted on 11/26/2018 03:49:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.