Author: CCN
•12/03/2018 10:09:00 a.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

DRUMETII PRIN CHEI CRETANE
Invitatie la proiectie foto CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 6 decembrie 2018, de la ora 19:00, la biblioteca "Heltai" (str.Clinicilor nr.18, vizavi de aleea care urca in Campusul "Hasdeu") la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de turism montan intitulata "DRUMETIE PRIN CHEI CRETANE". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a trei ture de trekking prin chei spectaculoase din insula Creta, un adevarat paradis pentru turismul pedestru montan, unde munti semeti de peste 2000 de metri coboara pana in mare, prin abrupturi ametitoare si verticale impresionante ciuruite de sute de guri de pestera, dar si terase cu mici sate de munte ascunse printre livezi de maslini si plaje cu palmieri la poalele stancilor.

Creta, aceasta mare insula greceasca incarcata de istorie, adaposteste si numeroase atractii culturale, turismul axat pe arii naturale protejate si munti fiind armonios imbinat cu vizitare de muzee, manastiri, situri arheologice si valori etnografice. Si, desigur, bai in mare la finalul fiecarei ture montane....

Roxana Cleja si Radu Mititean va vor prezenta in cuvinte si imagini foto trei dintre cele mai frumoase chei ale Cretei. In primul rand celebrele chei ale Samariei, despre care se spune ca ar fi cele mai lungi din Europa, si care sunt elementul central al Parcului National omonim, poteca turistica incepand in inima muntilor, aproape de izvoarele vaii respective, si conducand pana la varsarea Samariei in mare, la cocheta ministatiune Agia Roumeli, unde se poate ajunge doar pe jos si cu vaporul.

Celelalte doua chei alese pentru aceasta prezentare sunt salbaticele chei Patsos, cu nenumaratele lor saritori, belvederi si guri de pestera, un rai pentru turismul de aventura, si cunoscutele chei Kourtaliotis, in fundul carora gasesti surprize precum capele, zeci de izbucuri, sectiuni subterane de rau, si care se termina in spectaculoasa plaja Preveli, dupa ce raul strabate o superba padure de palmieri.

Aceste ture montane carstice sunt "colorate" cu intermezzo-uri la obiective precum manastirile Arkadi si Preveli , pestera Melidoni, vivarii unde te poti plimba cu serpi mari incolaciti pe tine, sau celebra plaja Elafonisi cu lagune cu nisip roz, dar si minunate flori care cresc din nisip, motiv pentru care a fost declarata sit Natura 2000....

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 25 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. Detalii suplimentare in www.ccn.ro sectiunea "despre noi".

Eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:
iar comunicatul este afisat pe site-ul CCN www.ccn.ro

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 3 decembrie 2018

Roxana Cleja
vicepresedinte CCN

Radu Mititean
director executiv CCN




, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/03/2018 10:09:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.