Author: CCN
•5/28/2019 11:20:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Editie speciala de
ZIUA MONDIALA A BICICLETEI
a MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Luni, 3 iunie 2019, se va desfasura la Cluj-Napoca o editie speciala a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 140-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 17:50. Startul efectiv al marsului va fi putin dupa ora 18:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Este o editie speciala, dedicata Zilei Mondiale a Bicicletei, instituita de Organizatia Natiunilor Unite anul trecut, pentru a atrage atentia la nivel global cu privire la faptul ca bicicleta este o parte a solutiei la problemele mobilitatii urbane in secolul XXI dar este inca insuficient promovata de autoritati. .

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala si cartierul Plopilor si Manastur, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseul este: Piata Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A. Iancu - bd. 21 Decembrie 1989 - str. R.Ferdinand - str. G.Baritiu - Parcul Central S.Barnutiu - al.Stadion - str. Uzinei Electrice - pista bicicleta mal Somes - Parcul Rozelor - Nodul Calvaria - Cl. Manastur - Cl.Motilor - str. P.Maior - p-ta L.Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa e progres in domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, si primul trimestru din 2019 la fel, autoritatile locale limitandu-se la promisiuni si la refacerea catorva marcaje de piste vechi, mentinandu-se calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la prezenta diverselor obstacole la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Comunicatul si afisul marsului sunt publicate online pe www.ccn.ro
iar evenimentul creat pe Facebook se poate vizualiza la:

Cluj-Napoca, 28 mai 2019

RADU MITITEAN
director executiv CCN, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/28/2019 11:20:00 p.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.