Author: CCN
•5/30/2022 04:40:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
=================================


Editia speciala "ZIUA MONDIALA A BICICLETEI 2022" a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Vineri, 3 iunie 2022, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 149-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998, serie care a fost suspendata pe perioada restrictiilor impuse de pandemie si se reia acum).

Editia are un caracter special prin faptul ca va fi un MARS dedicat ZILEI MONDIALE A BICICLETEI, instituita de ONU incepand cu anul 2018 si proclamata prin Legea 277 / 2020 ca fiind in Romania si ”Ziua națională a bicicletei", fapt in mare parte ignorat de autoritatile locale si marcat mai mult doar de asociatiile biciclistilor.

Sunt bineveniti orice biciclisti clujeni. Intalnirea participantilor va fi pe Bd. Eroilor (la capatul dinspre in piata Unirii - zona Monumentul Memorandistilor / "La Clopot"), la ora 18:20. Marsul incepe la 18:30, va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului.

Traseul concret este: Bd. Eroilor ( zona "La Clopot" / capatul dinspre Piata Unirii) - str.Regele Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.Cuza Voda - p-ta A. Iancu - Cl.Dorobantilor - str. Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii - str. Memorandumului - str.Motilor - str. G.Cosbuc - Parcul Central S.Barnutiu - str.G.Baritiu - str.E.Isac - str.Memorandumului - p-ta Unirii - Bd.Eroilor.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala, dar intr-un mod care sa asigure pentru biciclisti un caracter atractiv si sigur.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe pagina de facebook a CCN.

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina pe facebook : https://www.facebook.com/events/4957275287714911






|
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/30/2022 04:40:00 a.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.