Author: CCN
•5/13/2022 09:31:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista

CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro

=================================


Editia speciala "MARSUL TACERII 2022" a

MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI


Miercuri, 18 mai 2022, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 148-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998, serie care a fost suspendata pe perioada restrictiilor impuse de pandemie si se reia acum).


Editia are un caracter special prin faptul ca va fi un MARS AL TACERII dedicat BICICLISTILOR VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE, ca parte a evenimentului global "RIDE OF SILENCE" ajuns la a 20-a editie si derulat in sute de orase de pe toate continentele.


Sunt bineveniti orice biciclisti clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 18:20. Marsul incepe la 18:30, va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului. Se va rula in liniste si se recomanda participantilor sa poarte camasi sau bluze de culoare alba. In final se va depune o jerba si se vor aprinde lumanari in amintirea biciclistilor ucisi de masini.


Traseul concret este: : Piata Unirii - Bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str. Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii - str.Regele Ferdinand - str.G.Baritiu - Parcul Central S.Barnutiu - str. G.Cosbuc - str. I.Hossu - str. E.Isac - str. Memorandumului - p-ta Unirii.


Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala, dar intr-un mod care sa asigure pentru biciclisti siguranta obiectiva si cea perceputa, deoarece teama de accident este in continuare un factor major de descurajare a deplasarii pe bicicleta in oras.


Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe pagina de facebook a CCN.


Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina pe facebook : https://fb.me/e/1InX9bI9m


Cluj-Napoca, 13.05.2022


RADU MITITEAN

director executiv CCN |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/13/2022 09:31:00 p.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.