Author: CCN
•3/18/2023 08:32:00 p.m.

 

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista

CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro

====================================


MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 156


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 25 martie 2023 a 156-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni ( MBC156), cu plecare la ora 10:00 din Piata Unirii.


Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica. Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.


Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.


De exemplu lucrarile la str. Mamaia contureaza faptul ca fie de fapt nu se va realiza deloc pista pentru biciclete preconizata prin varianta initiala a proiectului, prezentata si dezbatuta public, fie va fi trasata pe suprafata pe care acum se aseaza dale si va fi si fie aberant de ingusta, fie va lasa strada cu un trotuar aberant de ingust pentru pietoni. Un alt exemplu este modul cum (nu) s-au deszapezit pistele de biciclete in aceasta iarna in putinele zile in care a nins, fiind prioritizat carosabilul auto si fiind chiar pusa pe pistele pt biciclete zapada degajata de pe carosabil sau de pe trotuare, iar alte piste au fost curatate dupa zile intregi, in ciuda daclaratiilor edililor perivind dorinta de a incuraja deplasarea velo in Cluj-Napoca.


Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit prin zona centrala, pericentrala, cartierele Gheorgheni, Iris si Marasti, cu lungime de circa 13 km diferenta de nivel nesemnificativa. Traseu propus: Piata Unirii - bd. 21 Decembrie 1989 - p-ta Marasti - str. Fabricii - str. Albiei - punte pietonala - str. Fabricii de Zahar - Bd.Muncii - str. Beiusului - str. Campul Painii - str. Fabricii de Zahar - str. Ialomitei - str. Venus - str. Bistritei - bd. N. Titulescu - p-ta T.Cipariu - p-ta Baba Novac - str. A. Iancu - str. Universitatii - p-ta Unirii.


In continuare, de la ora 12:00, cu plecare tot din Piata Unirii, participantii la mars, dar si cei care nu au participat la acesta, sunt invitati la un alt eveniment biciclistic - o tura ghidata pana la Gilau, cu vizita la Muzeul Apei si cu portiuni pedalate pe malul Somesului, actiune ce va fi prezentata in eveniment Facebook separat.


Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre MBC156 si pe www.ccn.ro la adresa

https://ccncluj.blogspot.com/2023/02/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-156.html

si pe pagina de Facebook a evenimentului, la:

https://www.facebook.com/events/1146032112760187/


Cluj-Napoca, 18 martie 2023


Radu Mititean

director executiv CCN






, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/18/2023 08:32:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.