Author: CCN
•2/13/2024 12:31:00 a.m.

  

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 167

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 17 februarie 2024 a 167-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (MBC167), cu plecare la ora 10:00 din p-ta Unirii.

Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste sau rastele si mentinandu-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

De asemenea, in zilele cu ninsoare s-a dovedit din nou ca pistele nu au fost o prioritate in deszapezire, dupa cum nici cand sunt lucrari, pietonii si biciclistii sunt de regula cei carora li se intrerupe calea de comunicatie pentru a avea in continuare autovehiculele un deranj cat mai redus si se tolereaza blocarea trotuarelor sau pistelor ani de zile pentru cate o renovare sau constructie de cladire...

Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala si cart. Andrei Muresanu, Gheorgheni, Intre Lacuri si Marasti, precum zi zona viitorului Parc Est, cu lungime de circa 16 km si diferenta de nivel sub 150 metri, astfel ca este accesibila oricui stie sa circule cu bicicleta.

Traseu propus: Piata Unirii - Bd. 21 Dec. 1989 - str. Navodari – Cl.Dorobantilor – str. A. Saligny - Bd. 21 Dec. 1989 – p-ta Marasti – str. A. Vlaicu – str. T. Mihali – str. Venus – str. Al. Vaida-Voevod – str. T. Mihali – str. Sarmizegetusa – str. Intre Lacuri – langa lac / Iulius Mall – str. Galati – str. Tulcea – str. Dunarii – str. Mesterul Manole – str. Jiului – str. Ioan Oarga – Cl.Someseni – str. 25 Oct 1944 – str. Al. Vaida-Voevod – al.Detunata – al. Baita – str. L. Rebreanu – al. Valeni – al.Rasinari -str. Albac – str. S.Albini – str. Madac Imre – str. Macinului – str. Galaxiei – str. V.Parvan – str. Predeal – str. A.Francu – str. N.Iorga – str. Aviator Badescu – str. A. Iancu – str. Baba Novac – str. I.C.Bratianu – str. H.Oberth – bd. Eroilor – pe jos pana in p-ta Unirii.

Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre MBC167 se pot gasi si pe www.ccn.ro mai precis la adresa

https://ccncluj.blogspot.com/2024/02/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-167.html

si pe pagina de facebook a evenimentului, la adresa:

https://www.facebook.com/events/1300752830597889/

Cluj-Napoca, 12 februarie 2024

Radu Mititean
director executiv CCN

0744-576836
office@ccn.ro

This entry was posted on 2/13/2024 12:31:00 a.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.