Author: CCN
•9/20/2008 12:33:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

EXCURSIE PENTRU BICICLISTII CLUJENI
O noua excursie colectiva cicloturistica cu caracter deschis in imprejurimile Clujului - sambata 20 septembrie 2008

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) invita biciclistii clujeni sambata 20 septembrie 2008 la o noua tura cicloturistica ghidata de tip mountain biking, cu caracter deschis. Intalnirea este la ora 13:30 in fata magazinului "Real" ( aproape de intersectia bd.Muncii cu str.Oasului).

Va fi o tura predominant pe drumuri pietruite si de pamant, relativ scurta si usoara sub aspectul lungimii ( circa 15 km) si diferentei de nivel ( sub 500 metri diferenta de nivel de urcat), buna si pentru cei mai putin experimentati sau antrenati, care doresc sa descopere sau sa inceapa turismul pe bicicleta, sa faca miscare, sa se plimbe fara a polua mediul sau sa vada Clujul din alte unghiuri decat sunt obisnuiti.

Traseul propus va dura circa trei ore, incepe pe drumul spre Chinteni si apoi urca pe drumul ce duce spre Padureni, pana in culmea Dealului Sf.Gheorghe, care o vom urma apoi spre dreapta, intre V.Chintaului si Valea Calda, pana in drept cu catunul omonim, revenind in CLuj la capatul Bd.Muncii (zona CUG).

Participantii trebuie sa aiba bicicleta tip mountain bike in buna stare tehnica, rucsacel de tura cu dotarile necesare unei asemenea excursii si tinand cont de vremea racoroasa si umeda, posibil si cu ceva noroi si episoade de ploi usoare. Recomandam haine calduroase, inclusiv de schimb, pelerina de ploaie si / sau hanorac si suprapantaloni, ceva de mancare si bidon cu apa, sapca cu cozoroc si casca, o minima trusa medicala si de reparatii si intretinere bicicleta.

Excursia are caracter promotional, fiind deschisa in principiu oricarui doritor, nepercepandu-se nici o taxa si nefiind necesara apartenenta la CCN sau alte organizatii. Clubul de Cicloturism "Napoca" asigura ghidaj si consiliere, participarea facandu-se insa pe proprie raspundere. Detalii la tel.0744-576836 (Radu Mititean).

Actiunea este dedicata Saptamanii Europene a Mobilitatii si se inscrie in programele PROCICLOTUR si CLUJBIKETOUR derulate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) cu de mai bine de un deceniu. Programul PROCICLOTUR vizeaza promovarea turismului biciclistic in randurile publicului, iar CLUJBIKETOUR este axat pe documentare ciclotruistica a
imprejurimilor Clujului (incluzand si testare si documentare de trasee, realizare de descrieri, colectare de date GPS si documentare foto si video a posibilitatilor de cicloturism in zona, in vederea editarii unor ghiduri si harti de profil).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/20/2008 12:33:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.