Author: CCN
•9/03/2008 11:14:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "BICICLETA CA VEHICUL DE SERVICIU"
si "DIN NOU CU BICICLETA PE CULMILE MUNTILOR GILAULUI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 4 septembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18, sala 1) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "BICICLETA CA VEHICUL DE SERVICIU" si respectiv "DIN NOU CU BICICLETA PE CULMILE MUNTILOR GILAULUI". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre utilizarea bicicletei ca vehicul de serviciu in diverse tari dezvoltate, de catre autoritati (politie, armata, diverse inspectii de stat.. ) si de catre servicii publice ( posta, ambulanta...), aratand ca bicicleta este o solutie actuala de succes pentru mobilitatea urbana in interes profesional inclusiv pentru institutiile publice, contrar mentalitatilor
ce se manifesta la noi.

Este a 7-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum solutii pentru parcarea bicicletelor, pentru luarea bicicletelor in mijloacele de transport in comun, domenii de utilizare a bicicletei etc.

A doua proiectie foto va reflecta excursia cicloturistica organizata duminica trecuta de Clubul de Cicloturism NAPOCA pentru publicul clujean in Muntii Gilaului, avand ca element central parcurgerea pe bicicleta a culmii ce desparte bazinul hidrografic al Somesului de al Ariesului, de la Dobrin la Plopi, cu urcare prin Racatau si intoarcere prin Somesul Rece, in cursul careia participantii au putut admira peisaje superbe si vedea enormul potential pentru mountain biking al acestei zone din apropierea Clujului.

Proiectiile sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/03/2008 11:14:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.