Author: CCN
•9/17/2008 10:19:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "PARCARI PENTRU BICICLETE in mediul urban" si "CU BICICLETA PRIN FAGET si platoul FELEACULUI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 18 septembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "PARCARI PENTRU BICICLETE in mediul urban" si respectiv "CU BICICLETA PRIN FAGET si platoul FELEACULUI". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre amenajari moderne pentru parcarea bicicletelor in localitati, atat ca modele si solutii tehnice ( suporti si rastele de diverse forme, de exemplu tip "U intors", care permit legarea cadrului si ambelor ro i) cat si ca amplasare si tip de utilizare ( parcaje in aer liber sau acoperite sau in interiorul cladirilor, mini-garaje pentru biciclete, suporti pentru
pastrarea bicicletelor in locuinte si holuri de cladiri publice etc.). Parcajele adecvate, alaturi de cai de comunicatie pentru biciclete, sunt elemente-cheie pentru adaptarea oraselor moderne la nevoile circulatiei cu bicicleta.

Este a 9-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum copiii pe bicicleta, ciclismul artistic, evenimente biciclistice etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in imprejurimile clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini frumoasele posibilitati de mountain biking pe dealurile din sudul Clujului - Fagetul si platoul Feleacului, care au o densa retea de drumuri nemodernizate indragite de biciclistii clujeni si unde Clubul de Cicloturism NAPOCA a organizat si va mai organiza numeroase excursii, inclusiv unele cu caracter deschis, pentru
public.

Aceste doua proiectii sunt parte din menifestarile dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii si totodata sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/17/2008 10:19:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.