Author: CCN
•11/26/2008 07:54:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "EVENIMENTE BICICLISTICE" si
"CU BICICLETA DE LA CARA LA DEZMIR"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 27 noiembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "EVENIMENTE BICICLISTICE" si respectiv "CU BICICLETA DE LA CARA LA DEZMIR". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini de la marsuri ale biciclistilor tip "masa critica" din diverse tari de pe continentul european si nord-american, precum si imagini de la expozitii si festivaluri de biciclete, precum si de la conferinte si congrese internationale dedicate bicicletei.

Scopul proiectiei este completarea informatiilor despre tipurile de manifestari care se organizeaza in lume de catre si pentru biciclisti, cu rol de promovare, schimb de experienta si de revendicare de mai multe drepturi pentru biciclisti. Asemenea
actiuni incep sa fie organizate mai des si in Romania in ultima vreme, desi inca departe de ceea ce se intampla in alte tari si s-ar putea si la noi.

Este a 19-a proiectie din seria dedicata in acest an prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului tip mountain bike in imprejurimile Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini o excursie pe biciclete organizata de Clubul de Cicloturism
NAPOCA pe ruta Cluj-Apahida - Cara - Dezmir, predominant pe drumuri de camp si de padure.

Si aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA
NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si
cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/26/2008 07:54:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.