Author: CCN
•11/13/2008 12:07:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "UTILIZARI SPORTIVE MAI NOI ALE BICICLETEI -
partea a II-a" si "CU BICICLETA PE MUNTELE MARE"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 13 noiembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "UTILIZARI SPORTIVE MAI NOI ALE BICICLETEI - partea a II-a" si respectiv "CU BICICLETA PRIN MUNTELE MARE". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate inca o serie de utilizari sportive / competitionale mai recente ale bicicletei - BMX, TRIAL si DIRT JUMP, care s-au adaugat in ultimele doua decenii la disciplinele clasice din ciclism (sosea, velodrom, ciclocross...).

Prezentarea este continuarea celei de saptamana trecuta, axata pe downhill, dual slalom, four cross si freeride si vizeaza aceste ramuri care sunt relativ la inceput in Romania, existand putini practicanti si putine competitii. Cu toate acestea, prin spectaculozitatea lor, au potential ridicat de a atrage public, sponsori si practicanti...

Scopul proiectiei este completarea informatiilor despre utilitzarile in scop sportiv ale bicicletei, deoarece exista multe lacune si confuzii in randul publicului pe aceasta tema. Desi in principiu noi nu vizam latura sportiva a mersului pe bicicleta, consideram ca informarea si in acest domeniu este o componenta necesara culturii pro-biciclistice.

Este a 17-a proiectie din seria dedicata in acest an prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti, serie care se apropie de final.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in Muntii Gilau-Muntele Mare. Prezentarea ilustreaza in imagini o excursie pe biciclete organizata de Clubul de Cicloturism NAPOCA pe varful Muntele Mare (1826 m, al treilea ca altitudine din Apuseni), cu plecare din
statiunea Muntele Baisorii.

Si aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru
Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/13/2008 12:07:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.