Author: CCN
•4/29/2009 10:10:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836
e-mail: office@ccn.ro

I N V I T A T I E

BIKE ROMANIA TOUR 2009
Expeditie de mountain biking in Muntii Banatului: 8-16 august

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) organizeaza in aceasta vara, ca in fiecare an, mai multe ture cicloturistice montane in Carpati, deschise membrilor CCN dar si membrilor unor cluburi partenere din tara si strainatate. De fiecare data sunt vizate alte zone, deoarece turele au un dublu scop - pe de o parte sa asigure participantilor o vacanta activa reusita in grup, pe doua roti, pe munte, iar pe de alta parte sa realizeze testarea si documentarea din punct e vedere cicloturistic a Carpatilor, zona cu zona (de unde si inregistrarea turelor pe GPS si documentarea detaliata foto, impartirea pe mai multe echipe pentru a testa diverse variante, portiuni de "discovery"...).

In vara anului 2009 sunt programate doua asemena ture de cate o saptamana, ambele in Carpatii Occidentali: Prima in Muntii Banatului ( in a doua saptamana din august), a doua in nordvestul Muntilor Apuseni (in ultima saptamana din august).

Bike Romania Tour 2009 (BRT09) se va desfasura in 8-16 august 2009, in MUNTII BANATULUI ( Muntii Semenicului, Aninei si Almajului si Clisura Dunarii) Este o tura bazata pe cazare indoor ( in pensiuni - dar desigur se poate sta si la cort), cu transportul bagajelor mari de la un punct de cazare la altul cu o dubita ( deci se merge numai cu bagaj mic, de o zi). In majoritatea zilelor exista cate o varianta de drum forestier sau sosea, mai usoara si fara mari incertitudini, si una de mountain biking pe drumuri forestiere si de caruta si poteci / plaiuri, care poate pune probleme de discovery ( gasit drumul bun, unele portiuni mai tehnice sau de impins / dus bicicleta...), rezervata celor mai antrenati sau dornici de aventura. E nevoie de experienta si echipament adecvat de mountain biking.

Etapele sunt de pana la 80 km lungime si pana la 1400 metri diferenta de nivel in urcus pe zi, si se ajunge adesea la distante mari de localitati, in zone izolate, dar altitudinile nu vor depasi 1400 metri. Peisaje foarte variate, privelisti pitoresti, o zona cu nenumarate valori naturale si etnografice - zone carstice cu chei si pesteri, multiculturalitate, mori de apa si manastiri, arii naturale protejate... Traseul si programul sunt redate in ANEXA ( traseul este preliminar, mai poate suferi unele modificari)

Fiecare participant isi acopera propriile costuri ( de transport, masa, cazare, cota de cheltuieli de benzina a masinii de transport bagaje ) si participa pe proprie raspundere in materie de posibile accidente sau incidente. CCN se ocupa de organizare, planificarea traseului, ghidaj...

Cei interesati sunt rugati sa ne contacteze cat mai urgent prin e-mail, cel tarziu pana la 30 iunie 2009. In caz de numar prea ridicat de doritori, se va opera o selectie, avand prioritate membrii activi CCN si cei ai altor cluburi afiliate la Federatia Biciclistilor din Romania sau la Federatia Europeana a Biciclistilor.

RADU MITITEAN
director executiv CCN

ANEXA
============================
CLUBUL DE CICLOTURISM NAPOCA (CCN)

BIKE ROMANIA TOUR 2009
8-16 august 2009

TRASEU SI PROGRAM

0. S, 08 august 2009
DEPLASARE LA LOCUL DE PORNIRE
Intalnirea la RESITA. Cazare in Resita sau apropiere. Clujenii vor merge probabil impreuna de la Cluj la Resita...

1. D, 09 august 2009
RESITA - GARANA
Resita - Secu - Lacul Valiug - Statiunea Semenic ( 1400 m) - Garana.

2. L, 10 august 2009
Circuit GARANA
Garana - Lacul Trei Ape - Teregova - Armenis - Slatina-Timis - Brebu Nou - Trei Ape - Garana

3. Ma, 11 august 2009
GARANA - EFTIMIE MURGU
Garana - Crivaia - v.Cosava - v.Nera - Prilipet - Eftimie Murgu

4. Mi, 12 august 2009
E.MURGU - MRACONIA
Eftimie Murgu - Ch.Rudariei - platoul m-tilor Almajului - Golful Mraconia pe Dunare ( langa zona Cazanelor Mici).

5. J, 13 august 2009
MRACONIA - BERZASCA
Mraconia - Bigar - Cozla - Berzasca

6. V, 14 august 2009
BERZASCA - SASCA MONTANA
Berzasca - Sichevita - Sopotu Nou - Sasca Montana ( aval de Ch.Nerei)

7. S, 15 august 2009
SASCA MONTANA - RESITA
Sasca Montana - Socolari - Oravita - Anina - Ch.Carasului - Resita

8. D, 16 august 2009
PLECARE SPRE CASA
Plecare spre casa sau circuit in m-tii Dognecei la vest de Resita si apoi plecare spre casa

Radu Mititean
CCN
===============================
, , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/29/2009 10:10:00 p.m. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.