Author: CCN
•11/20/2012 12:45:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
====================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
"IN NORDUL CARPATILOR ORIENTALI PE BICICLETE DE MUNTE"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 22 noiembrie 2012, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, sala 2) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " IN NORDUL CARPATILOR ORIENTALI PE BICICLETE DE MUNTE ". Intrarea este libera.


Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de cicloturism montan in nordul Carpatilor Orientali, , pe drumuri pe si peste culmi din muntii Calimani, Rodnei, Suhard, Maramuresului si Bargau, plecand din Tara Nasaudului, din satul lui Cosbuc de pe valea Salautei, trecand prin Maramures si Bucovina si ajungand in final in tinutul Bargaielor, in statiunea Colibita.


Veti putea admira peisaje minunate de pe vai si creste, paduri si pajisti de munte, fanete si sate pitoresti risipite pe inaltimi, dar si imagini de la Muzeul Radacinilor de la Sesuri, Cascada Cailor de langa Borsa, manastirea Piatra Fantanele si mocanita de pe Valea Vaserului...


Nu vor fi insa ocolite nici aspectele de mediu ale zonei vizitate - valorile parcurilor naturale si nationale din zona (PN Muntii Maramuresului si PN Muntii Rodnei), dar si ranile laste de mineritul practicat in mod iresponsabil in trecut in Muntii Maramuresului, kitschul arhitectonic care ameninta statiunea Borsa si taierile masive de padure de peste tot...


Tura a fost realizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" in colaborare cu Uniunea Generala a Biciclistilor din Germania (ADFC), in cadrul programului "Bike Romania" de cercetare, documentare si promovare cicloturistica a Carpatilor romanesti.


Va asteptam!


Radu Mititean

director executiv CCN

, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/20/2012 12:45:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.