Author: CCN
•11/21/2012 11:50:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================


INVITATIE

Editia lunara noiembrie 2012 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

SAMBATA, 24 noiembrie 2012, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 62-a din seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 14:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 15:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul marsului este mai deosebit, vizand in special zone mai periferice si inalte din oras, mai putin strabatute de multi dintre biciclisti, incluzand cartierele Buna Ziua si Zorilor. Traseul propus, sub rezerva avizarii lui de catre autoritati, are circ 11 km lungime si 200 metri diferenta de nivel in urcus si este: Piaţa Unirii - bd.Eroilor - P-ţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor - str.Aurel Suciu - str.S.Albini - str.C.Brâncoveanu - p-ţa I.Agârbiceanu - str.Al.Bohăţiel - str.Prislop - str.Trifoiului - str. Bună Ziua - Calea Turzii - str.Observatorului - str.Zorilor - str.Colibiţa - str. Mărginaşă - str.B.P.Haşdeu - str.V.Babeş - p-ţa L.Blaga - str.Napoca - p-ţa Unirii.

Este o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, tot mai numerosi in ultimul timp in ciuda lipsei de facilitati adecvate, dar si o ocazie de a cunoaste si experimenta pe bicicleta zone ale orasului, situate pe inaltimi, ce sunt mai putin familiare multora dintre biciclistii clujeni.

In plus, actiunea are ca de obicei si rolul de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Este si o exprimare a nemultumirii fata de persistenta refuzului Primariei clujene de a face public proiectul de bike-sharing si de noi amenajari pentru biciclete.

Va fi si o ilustrare simbolica a faptului ca lunile friguroase sau dealurile nu sunt o bariera pentru circulatia cu bicicleta in oras.
Speram ca autoritatile sa nu mai considere necesara escortarea cu masini de Politie a coloanei de biciclisti.

Detalii despre actiunea de sambata si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro si pe www.reactieinlant.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

RADU MITITEAN
director executiv
tel. 0744-576836

, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/21/2012 11:50:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.