Author: CCN
•6/27/2013 12:10:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

X-APUSENI MTB TOUR 2013 LA FINAL
300 de kilometri pe bicicleta de Rusalii pe culmile Muntilor Apuseni

S-a incheiat recent editia 2013 a turei cicloturistice montane "X-APUSENI MTB TOUR", pe parcursul careia cei cinci protagonisti au pedalat in cinci zile 300 de kilometri pe culmile muntilor Vladeasa, Bihor, Metaliferi si Trascau, cu o diferenta totala de nivel in urcare de aproape 5000 de metri, pe drumuri abrupte forestiere si de caruta, admirand peisaje superbe si vizitand numeroase atractii turistice naturale si culturale.

Traseul a trecut pe la cabana Vladeasa, pe la Pietrele Albe, prin Padis si inima Parcului Natural "Muntii Apuseni", statiunea Arieseni, varful Cucurbata Mare (1849 m, cel mai inalt din Muntii Apuseni), Muntele Gaina, comuna Avram Iancu, lacul Mihoesti, Abrud, Bucium, pe sub Detunate, prin pitorescul Mogos, pe deasupra Cheilor Rametului, pe Valea Inzelului, prin Cheile Aiudului, pe la poalele Coltilor Trascaului si frumoasa Rimetea, prin defileul de la Buru si pe la Cheile Turzii....

Coordonatorul actiunii, Puiu Chiselita, membru fondator al Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) si excelent cunoscator al Apusenilor, a declarat ca si editia din acest an a deja traditionalei ture biciclistice transapusenice a fost un succes, chiar daca au fost momente in care conditiile meteo si starea unor drumuri degradate de exploatarile forestiere abuzive i-au pus la incercare pe participanti.

Tura a fost documentata GPS si fotografic digital, informatiile culese servind si la actualizarea bancii de date privind accesibilitatea cicloturistica a Muntilor Apuseni iar imaginile vor fi selectate pentru o proiectie ce va prezenta fotografic publicului clujean aceasta minunata excursie montana pe doua roti, pe care ne-o dorim sa o reediteze cat mai multi biciclisti si iubitori ai naturii montane cu care aceasta forma de turism activ si ecologic ne aduce in contact.

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/27/2013 12:10:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.