Author: CCN
•9/21/2014 01:51:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

ACTIUNE CCN DE INITIERE IN CICLOTURISM
PENTRU COPII SI BICICLISTI INCEPATORI
CU OCAZIA SAPTAMANII EUROPENE A MOBILITATII

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) a derulat sambata, 20 septembrie 2014, o actiune de initiere in cicloturism, pentru copii si biciclisti incepatori. Zona de desfasurare a acestei ture pe doua roti a fost valea Garbaului din apropierea municipiului Cluj-Napoca. Au luat parte, alaturi de membri ai CCN, si adulti mai putin experimentati in biciclism turistic si copii cu varste de la 4 la 10 ani, alaturi de parinti, participarea fiind gratuita.

Desi numarul de persoane care pedaleaza a crescut masiv in ultimii ani, el este in continuare foarte mic fata de potential, si dincolo de probleme de legislatie, mentalitate sau infrastructura, exista si problema tehnica a mersului pe bicicleta, pentru ca situatia din ultimele decenii a facut ca multi sa nu mai stie decat putin sau deloc sa circule cu bicicleta, si mai ales sa o faca si in afara drumurilor modernizate, in scop turistic.

De aceea, CCN incurajeaza prin diverse mijloace cetatenii sa invete sau reinvete si sa iasa cat mai des pe bicileta, atat in oras, cat si in natura, atat in scop utilitar, cat si recreativ si turistic. Cresterea numerica a cicloturistilor este urmarita prin editare de ghiduri si harti de profil, organizarea de proiectii publice de imagini din ture cicloturistice, prin promovarea prin mass-media a turismului pe bicicleta, prin sprijinirea informationala gratuita a agentiilor de turism cu preocupari de profil si, prin consultanta gratuita pentru cicloturisti, si nu in ultimul rand, prin organzarea de ture si tabere de profil, de la expeditii cu durata de saptamani intregi pana la ture de cateva ore cu rol de initiere si perfectionare sau prezentare si documentare de trasee, domeniu in care s-a inscris si actiunea din 20.09.2014.

Actiunea este complementara altor categorii de activitati, ce includ, printre altele, si militarea pentru ameliorarea legislatiei rutiere (una dintre cele mai restrictive din Europa la adresa biciclistilor, continand masuri extreme de tipul interdictiei generale de a circula sub varsta de 14 ani cu bicicleta pe orice strada, ulita, sosea, alee si orice alta cale de comunicatie publica), pentru adoptarea de standarde tehnice adecvate, de cadru legal pentru marcarea de trasee cicloturistice si crearea unei retele nationale de profil (tergiversat de autoritatile nationale de peste un deceniu), alocarea de fonduri si realizarea de infrastructuri specifice pentru circualtia bicicletelor ( nu bataia de joc facuta in ultimul deceniu de Primaria clujeana).

Aceasta actiune fac parte integranta din manifestarile organizate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii 2014 si va fi urmata duminica, 21 septembrie, de o excursie pe jos in imprejurimile Clujului (zona Faget - Feleacu - Valcele - Micesti) ci rol atat recreativ, de loisir, cat si educativ si de documentare, si anume de initiere si instruire in chestiuni de turism pedestru si de actualizare a informatiilor privind starea drumurilor si potecilor din zona favorabile drumetiei.

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/21/2014 01:51:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.