Author: CCN
•12/20/2014 03:13:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

Invitatie la proiectia foto
PRIN ARHIPELAGUL SVALBARD DIN OCEANUL ARCTIC

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean LUNI 22 decembrie 2014, de la ora 20:00 la CASA TIFF (str.Universitatii nr.6, sala Amfiteatru) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " PRIN ARHIPELAGUL SVALBARD DIN OCEANUL ARCTIC". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare in imagini foto a unui sejur de 10 zile in ahipelagul Svalbard facut de catre Mihai Udvar, membru CCN pasionat de calatorii si fotografie, care locuieste de cativa ani in Norvegia si lucreaza ca inginer in sfera industriei offshore, avand un palmares apreciabil de ture cicloturistice de lung parcurs si de excursii pedestre montane. Proiectia va fi completata de frumoase imagini ale altui clujean, Adrian Pop, membru al Clubului Montan "Apuseni", absolvent al Facultatii de Biologie a UBB si masterand al Universitatii Uppsala din Suedia, locuind in orasul Longyearbyen, unde activeaza ca biolog si ghid montan.

Arhipelagul Svalbard este situat in Oceanul Arctic, aproximativ la jumatatea distantei intre extremitatea nordica a peninsulei Scandinave si Polul Nord. Apartine de Norvegia, dar are in multe privinte un statut special, in baza tratatului incheiat la Paris la 9 februarie 1920, ce i-a conferit un caracter demilitarizat si de zona libera din punct de vedere vamal. Este compus din mai multe insule, cea mai mare fiind Spitsbergen.

Zona este in buna parte acoperita de gheturi, strapunse de munti inalti, ce depasesc 1700 metri altitudine, despicati de fiorduri, cu o natura ramasa inca salbatica, gratie si celor sapte parcuri nationale si 23 de rezervatii naturale, acoperind circa 2/3 din teritoriul insulelor, inca strabatute de ursi polari si constituind o atractie pentru biologi, turisti si alpinisti.

Va asteptam!

MIHAI UDVAR  si  ADRIAN POP
autori si prezentatori ai proiectiei foto

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/20/2014 03:13:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.