Author: CCN
•4/18/2016 03:03:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

CCN A INCEPUT NEPAL BIKE TOUR 2016

Cinci membri ai Clubului de Cicloturism Napoca (CCN) au inceput o tura cicloturistica in muntii Himalaya, in cadrul proiectului "Nepal Bike Tour 2016". Elementul central va fi parcurgerea pe biciclete a unui spectaculos circuit in jurul muntelui Annapurna, urcand la altitudini de peste 5000 metri.

Traseul va fi parcurs pe mountain bike-uri in etape de 20 - 70 km / zi, cu pauzele necesare pentru aclimatizare, si va implica transportul pe biciclete a echipamentuli aferent, inlcusiv cel pentru altitudini mari, si portiuni semnificative de impins sau carat bicicletele unde potecile sunt prea abrupte sau inguste, fiind un traseu care in mod obisnuit este strabatut pe jos.

Tura pe biciclete incepere din Besishahar, la numai 740 metri altitudine, si urca pe valea Marsyangdi, trecand prin Chame, Pisang si Manang pana in pasul Thorung La (5416 metri), coborand apoi pe valea Kali Gandaki, trecand prin pitoresti localitati de munte precum Jomsom, Marpha si Tukuhe, dar si prin cele mai adanci chei din lume, si urmand sa se finalizeze in Pokhara.

Traseul strabate regiunile Lamjung, Manang, Mustang si Myagdi si se inscriu in Zona de Conservare Annapurna, o arie naturala protejata de mare valoare ecologica si culturala, adapost pentru multe specii de plante si animale rare, strajuita de trei varfuri de peste 8000 metri altitudine (Annapurna, Dhaulagiri, Manaslu) si spectaculoase varfuri de 7000 sau 6000 metri, si chei si cascade impresionante, dar adapostind si o mare diversitate etnica (10 populatii diferite) si confesionala, oferind vizitatorulu si multe vechi manastiri si temple.

Astfel, regiunile Lamjung and Myagdi sunt predominant cu trasaturi hinduse, pe cand regiunile Manang si Mustang, situate la altitudini mari, sunt cu caractere predominant budiste, tibetane, desi populatia din Manang este din grupul etnic Gurung care nu are origine tibetana, iar in regiunea Mustang a supravietuit antica religie Bonpo.

Actiunea este posibila si gratie generosului sponsor EUROGSM www.eurogsm.ro si experientei acumulate de participanti in expeditii alpinistice si cicloturistice montane derulate in trecut sub egida CCN pe diverse continente, incluzand printre altele Alpii, Himalaya, Pamirul, Caucazul, Anzii, munti inalti ai Africii si Americii de Nord.   

Dupa intoarcerea in tara, programata pe 6 mai, protagonistii turei intentioneaza sa o prezinte celor interesati verbal si in imagini, in cadrul serieie de proiectii foto publice cu acces liber pe care CCN le organizeaza la fiecare doua saptamani. Pana atunci, in functie de posibilitatile de comunicare cu cei cinci protagonisti, vom incerca sa oferim informatii si imagini pe pagina de facebook https://www.facebook.com/NepalBike2016/

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 20 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. Cicloturismul montan este principalul domeniu practicat si promovat de Clubul de Cicloturism "Napoca", detalii putand fi regasite pe www.ccn.ro in sectiunea "despre noi".

FLORIN DANELIUC
vicepresedinte CCN
coordonator proiect Nepal Bike Tour 2016

RADU MITITEAN
director executiv CCN



This entry was posted on 4/18/2016 03:03:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.