Author: CCN
•4/07/2016 03:30:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
PADIS SI INTREGALDE - CALATOR PE BICICLETA

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 7 aprilie 2016, de la ora 19:00 la la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " PADIS SI INTREGALDE - CALATOR PE BICICLETA" sustinuta de Teodor Botez. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei tabere de turism montan din vara anului trecut in superba zona Padis din muntii Bihorului, in inima Parcului Natural Apuseni, si a unei mini-tabere de cicloturism montan in zona Intregalde din Muntii Trascau, din octombrie 2015 - doua perle ale Apusenilor care merita cunoscute cu intreaga familie, pe jos si pe bicicleta.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) practica si promoveaza de peste doua decenii utilizarea bicicletei in scop turistic si recreativ (dar si utilitar si sportiv) dar si turismul pedestru montan si considera ca bicicleta este un vehicul sanatos si ecologic la indemana oriui, aproape indiferent de varsta, gen sau alte caracteristici sociale sau biologice, fapt dovedit si medical, dar inca privit cu scepticism in societatea romaneasca din cauza unor prejudecati si mentalitati ce trebuie schimbate, iar turismul pedestru este de asemenea la indemana oricui,

In acest context, multi membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca" si-au dus si isi duc copiii inca de la varste fragede in natura, pe bicicleta, pe jos, pe schiuri sau in spinare cand sunt inca foarte mici, si se bucura impreuna de placerile si beneficiile cicloturismului de sosea si montan, ale turismului pedestru montan, schiului si chiar alpinismului si speoturismului, cu grija necesara pentru siguranta copiilor, asigurata si de faptul ca multi membri ai CCN au vasta experienta de cicloturism si sporturi montane si sunt medici si fosti sau actuali salvamontisti.

CCN doreste sa incurajeze cat mai multi parinti sa isi duca copii cu bicicleta si in natura si, pe langa incurajarea prin presa, Internet si proiectii publice de imagini, ofera si exemplul propriu organizand pentru membrii sai aproape in fiecare sfarsit de saptamana iesiri special adaptate si copiilor, de la excursii pe jos de o zi in muntii Gilau-Muntele Mare, Trascau si Bihor-Vladeasa pana la excursii de lungimi apreciabile cu bicicleta, de la mini-tabere montane cu cortul in Muntii Apuseni pana la ateliere de escalada in Cheile Turzii si alte iesiri mult gustate de cei mici.

Proiectia este sustinuta de Teodor Botez, membru fondator si vicepresedinte al Clubului de Cicloturism "Napoca" si posesor al unei vaste experiente in domeniul cicloturismului si sporturilor montane, care a folosit-o pentru a insufla fiului sau, care e autorul unei parti dintre fotografiile din proiectie, dragostrea de bicicleta si de natura si munte, ducandu-l inca de mic in excursii si tabere si alte iesiri active in natura atat de necesare noilor generatii amenintate atat de puternic de sedentarism, supraponderalitate, dependenta de aparate electronice si de forme statice de recreere si alte obiceiuri nesanatoase si tendinte nefaste ale societatii actuale.

Frumoasele peisaje si imaginile de cicloturism si trekking speram sa trezeasca multora gustul pentru turism pe bicicleta si turism pedestru in zonele montane, dar si sa ii ajute sa depaseasca retinerile in a ii duce si pe copii in excursii lungi nemotorizate in mijlocul naturii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN

Teodor Botez
vicepresedinte CCN si prezentatorul proiectiei


This entry was posted on 4/07/2016 03:30:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.