Author: CCN
•10/04/2016 11:30:00 p.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
RATACIND PE BICICLETA PE VERSANTII SOMESULUI RECE

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 6 octombrie 2016, de la ora 20:00 la la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " RATACIND PE BICICLETA PE VERSATII SOMESULUI RECE" sustinuta de Teodor Botez. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a turelor de cicloturism montan intreprinse in ultimii ani in zona vaii Somesul Rece, ax principal la masivului Gilau-Muntele Mare si loc indragit biciclistilor clujeni, oferind sute de posibile trasee de drumetie si mountain biking si adapostind multe obiective turistice demne de vizitat.

Veti vedea imagini surprinse pe culmi precum Curmaturii, Paltinei, Ijar, sate precum Maguri si Marisel, afluenti ai Somesului Rece si versanti pitoresti acoperiti de pasuni, paduri si catune. Unele fotografii sunt instantanee surprinse in antrenamente pentru semimaratoane MTB, cateva chiar in timpul competitiilor, dar cele mai multe din turele facute impreuna cu familia.

Somesul Rece este dealtfel o preocupare constana si speciala pentru CCN, care, dincolo de sute de excursii pe bicicleta, pe jos si pe schiuri organizate in ultimii 25 de ani in zona,  a editat in 1996 primul ghid turistic al masivului Muntele Mare delimitat de valea Somesului Rece, descrisa in ghidul respectiv, a editat in 2010 prima harta cicloturistica a zonei, ce descrie multe trasee de MTB pe axa Somesului Rece, si a fost consultant pentru recent publicata harta de drumetie a masivului Gilau-Muntele Mare, ce are Somesul Rece ca ax central.  Clubul de Cicloturism "Napoca" a editat si o brosura pe tema calitatii apei Somesului Rece, in 2003, in parteneriat cu Clubul Ecologic "Transilvania" ca parte a unei serii mai mari EcoAqua, dedicate apei Somesului, lupta de ani de zile alaturi de alte ONG pentru stoparea proiectului de microhidrocentrale pe partea de rau inca neafectata de hidroenergetica, a refacut cele doua trasee turistice marcate principale din zona partial in 1996 in parteneriat cu Clubul "George Valsan" si in 2015-2016 din nou, in parteneriat cu Asociatia "Ecouri Verzi".  

Bazinul Somesului Rece adaposteste multe arii naturale protejate, printre care si situl Natura 2000 "Somesul Rece" al carui Plan de Management si Regulament a intrat recent in vigoare ( Ordinul ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 1509 / 2016 , publicat in Monitorul Oficial nr.730 si 730 bis din 21 septembrie 2016 ).

Proiectia este sustinuta de Teodor Botez, membru fondator si vicepresedinte al Clubului de Cicloturism "Napoca" si posesor al unei vaste experiente in domeniul cicloturismului si sporturilor montane, care a folosit-o pentru a insufla fiului sau, care e autorul unei parti dintre fotografiile din proiectie, dragostrea de bicicleta si de natura si munte, ducandu-l inca de mic in excursii si tabere si alte iesiri active in natura atat de necesare noilor generatii amenintate atat de puternic de sedentarism, supraponderalitate, dependenta de aparate electronice si de forme statice de recreere si alte obiceiuri nesanatoase si tendinte nefaste ale societatii actuale.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) practica si promoveaza de peste doua decenii utilizarea bicicletei in scop turistic si recreativ (dar si utilitar si sportiv) si considera ca bicicleta este un vehicul sanatos si ecologic la indemana oricui, aproape indiferent de varsta, gen sau alte caracteristici sociale sau biologice, fapt dovedit si medical, dar inca privit cu scepticism in societatea romaneasca din cauza unor prejudecati si mentalitati ce trebuie schimbate.

Evenimentul aferent proiectiei poate fi accesat pe facebook la
https://web.facebook.com/events/585067141647829/
iar prezentul comunicat este online pe www.ccn.ro

Va asteptam!

Teodor Botez
vicepresedinte CCN si prezentatorul proiectiei

Radu Mititean
director executiv CCN




This entry was posted on 10/04/2016 11:30:00 p.m. and is filed under , , , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.