Author: CCN
•10/05/2016 07:07:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

VELO CHIC CLUJ 2016 VA ASTEAPTA !
9 octombrie - promenada eleganta de toamna a biciclistelor clujence

Duminica 9 octombrie 2016 are loc o noua promenada eleganta a biciclistelor clujence si nu numai, cu plecare din Parcul Central "Simion Barnutiu" incepand cu ora 14:00, in organizarea Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN). Sunt invitate sa vina pe doua roti, in tinute cochete, toate fetele, domnisoarele si doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras si care cred ca merita aratat si altora ca este compatibil cu eleganta si feminitatea.

Coloana de bicicliste imbracate sic va urma in ritm lejer un traseu de circa o ora pe strazi din zona centrala a Clujului si din cartierul Grigorescu, iar participantele vor avea parte de cateva surprize pregatite de organizatori si sponsori si vor putea discuta despre experienta de a circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier.

Traseul defilarii biciclistice Velo Chic 2016 este: Parcul Central "Simion Barnutiu" - str. George Cosbuc - Calea Motilor - str. Petru Maior - p-ta Lucian Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii (pauza) - bd.Eroilor - p-ta Avram Iancu - p-ta Stefan cel Mare - str. Avram Iancu - str. Universitatii - str. Mihail Kogalniceanu (pauza) - str. Emmanuel de Martonne - str. I.C.Bratianu - str. Universitatii - p-ta Unirii - str. Regele Ferdinand - p-ta Mihai Viteazu - str. I.P.Voitesti - p-ta Mihai Viteazu - str. Horea - str. General Dragalina - bd. 1 Decembrie 1918 - pasarela peste Somes - pista de bicicleta de pe malul Somesului (pauza ) - str. Uzinei Electrice - str. Stadion - Parcul Central "Simion Barnutiu".

Am constatat si documentat in cele peste doua decenii de activitate in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ faptul ca, si in Cluj, dincolo de infrastructuri inadecvate mersului pe bicicleta, exista si probleme specifice nemateriale, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special. Aceasta realitate a generat o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta, dar situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniilor de profil derulate de diverse organizatii probiciclistice din Romania.

Organizatoarele Velo Chic Cluj 2016 au convingerea ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, pot atrage atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata lipseste oraselor Romaniei.

Participantele sunt asteptate in tinute elegante si cat mai naturale, sa promoveze un stil de viata activ si sanatos pentru ele, pentru mediu si pentru comunitate si sa se simta minunat alaturi de prietenele lor! Fie ca vor veni in fusta, rochie sau pantaloni eleganti, fie ca vor alege tocuri, balerini sau cizme, palarii sau esarfe, flori si entuziasm, clujencele vor incerca sa demonstreze ca pedalatul infrumuseteaza. Feminitatea exista si pe doua roti!

Desigur, baietii si domnii sunt si ei bineveniti sa pedaleze, eleganti pe bicicleta, in urma biciclistelor, in cadrul Velo Chic Cluj, sa admire, fotografieze si felicite cele mai sic participante si sa ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea perceptiei publice gresite ca bicicleta ar fi legata in mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, si deci mai putin conciliabila cu eleganta vestimentara.

Participantele care nu au la indemana duminica o bicicleta adecvata pentru a pedala la VeloChic pot folosi o gratuit bicicleta comunitara din sistemul ClujBike www.clujbike.eu al Primariei clujene, statii existand mai multe in vecinatatea Parcului Central unde incepe evenimentul, iar traseul defilarii biciclistice avand programata o oprire de 15 minute langa statia de biciclete ClujBike de pe str.M.Kogalniceanu, pentru a permite pauza de utilizare ceruta de sistem pentru a ramane in perioada de gratuitate.

Conceptul Velo Chic Cluj 2016 este corelat cu cel al altor editii sau campanii-sora, cum sunt ”Elegant pe bicicleta”, ”VeloBello” si ”Skirt Bike”. CCN a organizat primul eveniment de acest tip in 2008 cu titlul "Elegant pe Bicicleta", inspirat de proiectul deschizator de drum "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecatilor privind compatibilitatea utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbana in scop utilitar cu eleganta vestimentara. A urmat programul "VeloBello" al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, generat in campania "Velorutia" www.velorutia.ro sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), din care s-a desprins apoi SkirtBike www.skirtbike.ro initiat acum sase ani si raspandit apoi la nivel national (CCN organizand trei editii la Cluj-Napoca, in 2012, 2013 si 2014).

Velo Chic Cluj 2016 este organizat de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) www.ccn.ro , sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijin din partea sponsorilor si colaboratorilor BAUINSTAL , VERBAU Romania www.verbau.ro, BETFAIR Romania Development www.betfairromania.ro , BIKE SPORT www.bikesportcluj.ro , REVNIC si Asociatii www.revnic.ro , RAMEX www.ramex.ro , CITY PLAZA www.cityhotels.ro , CHIOS www.chios.ro , NYUKA by Oana Tosa www.nyukamade.com , NOBORI www.nobori.ro , BYCARRY Chic Baskets https://www.facebook.com/BycarryChicBaskets , Active Bike www.biciclete-reparatii.ro , INCHIRIAZA O JUCARIE / RENT-A-TOY inchiriazaojucarie.ro , CINEMOBILUL www.cinemobilul.ro , ZAHRA www.zahra.ro , GABRIELA POPESCU Makeup&Bridal Accessories www.gabrielapopescumakeup.ro , Salonul de cosmetica BRIOTEN, fotograf VASILE NICOLAE ANTONIE https://web.facebook.com/vasilenicolae.antonie.1 , I Like Cluj www.ilikecluj.ro

Velo Chic Cluj are caracter complementar celorlalte actiuni de promovare a utilizarii bicicletei in Cluj, cum sunt de exemplu actiunile de lobby, proiectiile publice foto-video si marsurile lunare ale biciclistilor clujeni, ce pot fi urmarite si pe www.ccn.ro , unde puteti citi si despre editiile precedente ale evenimentelor noastre dedicate specific biciclistelor clujence.

Va asteptam in 9 octombrie!
Dar pana atunci, difuzati eventul cat mai multor oameni:
si urmariti detalii si pe Facebook la pagina dedicata Velo Chic:

Cluj-Napoca, 5 octombrie 2016

Roxana Cleja - coordonator de proiect
Luciana Pavel - asistent de proiect
Oana Tosa - asistent de proiect, vicepresedinte CCN
Radu Mititean - director executiv CCN

, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/05/2016 07:07:00 p.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.