Author: CCN
•1/09/2017 03:33:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

BIKE ROMANIA CAMP 2016 IN IMAGINI
invitatie la proiectie foto: o saptamana de mountain biking in zona Brasovului

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 12 ianuarie 2017, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de cicloturism montan intitulata "BIKE ROMANIA CAMP 2016 IN IMAGINI". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei saptamani de turism biciclistic si pedestru in muntii Postavaru, Piatra Mare, Bucegi, Piara Craiului, Iezer-Papusa si Persani, in cadrul taberei cicloturistice BIKE ROMANIA CAMP 2016 (a 18-a editie din seria Bike Romania), desfasurata in vara anului trecut cu baza la Moeciul de Jos, aproape de Bran, in care peste 50 de membri si simpatizanti ai Clubului de Cicloturism "Napoca" au pedalat, drumetit si vizitat frumuseti naturale si culturale ale Tarii Barsei si culoarului Rucar-Bran si masivelor montane care le strajuiesc.

Imaginile sunt surprinse pe parcursul celor peste 1000 km de drumuri si poteci strabatute pe mountain bike si pe jos, in cadrul acestei tabere care s-a dorit si un model de vacanta / concediu avand nu doar rol recreativ ci si importante valente educative, sportive, de documentare pe teme de turism si protectia mediului si care s-a desfasurat, ca toate actiunile CCN, cu un impact redus de mediu si multa apropiere de natura.

Itinerariile au strabatut arii naturale protejate precum Parcul National Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, numeroase rezervatii naturale si situri Natura 2000, perle peisagistice priecum Prapastiile Zarnestilor, Cheile Rasnoavei, Canionul 7 Scari, Cheile Brusturetului, Cheile Dambovicioarei, Pestera cu Gheata, atractii culturale precum Cetatea Rasnov, Castelul Bran, centrul vechi al Brasovului, si au trecut prin numeroasele statiuni si sate turistice din zona - Poiana Brasov, Predeal, Paraul Rece, Poiana Marului, Pestera, Magura, Sirnea, Fundata, Podul Dambovitei, Moeciu, Simon, si a inclus culmi montane inalte si treceri peste creste, cum ar fi platoul Bucegilor intre vf.Omu si pasul Strunga continuat cu culmea ce face legatura cu Leaota pana in Curmatura Fiarelor, abrupturile Gutanului si Plaiul lui Lom, culmea Clincea si o parte din creasta muntilor Iezer-Papusa.

Proiectia va ilustra si comenta insa si aspecte ce afecteaza negativ mediul si turismul - exploatarile forestiere abuzive, pseudoturismul motorizat, disparitia arhitecturii si obiceiurilor traditionale, perspectiva unor parcuri eoliene etc.

Programul "Bike Romania" este derulat de CCN cu incepere din 1999, in fiecare an fiind vizata o alta zona din Carpatii Romanesti, participarea fiind deschisa membrilor CCN si in mod exceptional si ai altor cluburi partenere de profil din tara si strainatate, precum si reprezentantilor altor structuri interesate de cicloturismul montan in Carpati.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 9 ianuarie 2017

Radu Mititean
director executiv CCN
coordonator program Bike Romania


, , , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 1/09/2017 03:33:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.