Author: CCN
•4/17/2023 11:13:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista

CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro

====================================


MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 157 - de ZIUA PAMANTULUI


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 22 aprilie 2023 a 157-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni ( MBC157), cu plecare la ora 10:00 din Piata Unirii.


Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica. Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.


Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.


Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit prin zona centrala si cartierele Gheorgheni si Andrei Muresanu, cu lungime de circa 13 km si diferenta de nivel de numai circa 150 metri. Traseu propus: Piata Unirii - bd. Eroilor - p-ta A. Iancu 0 Cl.Dorobanților - str.T.Mihaly - str. Între Lacuri - str. Oltului - str. Jiului - str. Dunării - Cl. Someșeni str. Lucia Sturza Bulandra - str. 25 Oct. 1944 - str. Mareșal C-tin. Prezan - str. Detunata - al.Băișoara - al.Scărișoara - str. L.Rebreanu - al. Văleni - al.Rășinari - str. Albac - str. S. Albini - str. Madach Imre - str. Măcinului - str.Galaxiei - str.Al.Bohățiel - str. V.Pârvan - str.Predeal - str. Amos Frâncu - str. N.Iorga - str. Aviator Bădescu - str. A. Iancu - - str. Universitatii - p-ta Unirii.


In continuare, de la ora 12:00, cu plecare tot din Piata Unirii, participantii la mars, dar si cei care nu au participat la acesta, sunt invitati la un alt eveniment biciclistic - o tura ghidata pe la Apahida, Campenesti, Feiurdeni si Padureni, actiune ce va fi prezentata in eveniment Facebook separat.


Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre MBC157 si pe www.ccn.ro la adresa

https://ccncluj.blogspot.com/2023/04/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-157.html

si pe pagina de Facebook a evenimentului, la:

https://www.facebook.com/events/950965699438370/


Cluj-Napoca, 17 aprilie 2023


Radu Mititean

director executiv CCN
, , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/17/2023 11:13:00 p.m. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.