Author: CCN
•4/18/2023 07:30:00 p.m.


TURA VELO LA NORD-EST DE CLUJ IN 22 APRILIE 

PE DOUA ROTI PRIN CAMPENESTI, FEIURDENI SI PADURENI


Sambata 22 aprilie, cu plecare la ora 12:00 din Piata Unirii, Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) va invita la o tura cu bicicleta in imprejurimile Clujului, si anume spre nord-est, prin Apahida, Campenesti, Feiurdeni si Padureni.


Scopul este prezentarea si testarea zonelor respective ca potential cicloturistic, dar si documentarea starii mediului - ape, pajisti, depozitarea deseurilor, disciplina in constructii, practici agricole si alte aspecte.


Tura ghidata face parte din programul CCN de cunoastere si promovare a imprejurimilor Clujului ca posibilitati de turism cu impact redus de mediu, agrement si sport nemotorizat in natura, dar se inscrie si in programul "Somesul - culoar verde-albastru" , ecologic si de mobilitate nemotorizata, valea Feiurdeni fiind un afluent important al Somesului Mic, pe care s-a realizat o mare salba de iazuri piscicole.


Tura este deschisa oricarei persoane interesate, in varsta de cel putin 14 ani (dat fiind ca se desfasoara pe drumuri publice) care are bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Va avea o lungime totala de circa 50 km ( calculata din centrul Clujului, din Piata Unirii) si diferenta de nivel de numai circa 450 metri si de desfasoara pe drum asfaltat sau pietruit, deci e de dificultate medie spre usoara si accesibila si fara nivel semnificativ de antrenament. Se recomanda totusi bicicleta cu structura de tip mountain bike sau alt tip de bicicleta cu cauciucuri mai groase si mai multe viteze.


Participantii trebuie sa aiba apa, mancare, pelerina, haine pentru vreme mai rece sau cu vant si cele necesare in general unei excursii pe bicicleta de o zi, inclusiv o minima trusa medicala si tehnica ce include petece, pompa si camera de rezerva iar cei sub 16 ani vor trebui sa poarte casca. Ghidajul va fi asigurat de Clubul de Cicloturism "Napoca". Tura este gratuita. Toti participantii trebuie sa respecte integral legislatia rutiera.


Tura velo va incepe la 12:00 din Piata Unirii (coltul cu Bd. Eroilor), va face o pauza de regrupare la 12:30 in parcarea hypermarketului Selgros, apoi pedalam pe calea Someseni si prin Dezmir pana in Apahida, evitand DN1. Dupa Apahida parasim valea Somesului Mic, trecem prin Campenesti pe malul salbei de lacuri, si pedalam pe valea Feiurdeni pana in satul omonim, de unde urcam in Padureni, intalnind drumul care vine dinspre Borsa prin Satu Lung. Revenim spre seara in Cluj-Napoca pe valea Chintaului, inchizand circuitul in Piata Unirii.


Evenimentul Facebook aferent turei velo in imprejurimile Clujului, din 22 aprilie, este la adresa:

https://www.facebook.com/events/189549370612478

si se gaseste si pe site-ul CCN www.ccn.ro


Precizam ca tura se va desfasura in continuarea editiei lunare a Marsului Biciclistilor Clujeni, care are loc intre 10:00 si 12:00 cu plecarea si finalul din p-ta Unirii si pentru care detalii gasiti pe blogul CCN la adresa

https://ccncluj.blogspot.com/2023/04/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-157.html

si pe facebook la evenimentul:

https://www.facebook.com/events/950965699438370/

incurajam participantii la tura velo in imprejurimile Clujului sa participe si la marsul biciclistic prin oras, ce o precede !


Radu Mititean

director executiv CCN







, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/18/2023 07:30:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.