Author: CCN
•11/21/2023 09:36:00 p.m.

 

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista

CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro

====================================


MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 164


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 25 noiembrie 2023 a 164-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (MBC164), cu plecare la ora 10:00 din Piata Unirii.


Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie.


Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.


Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste sau rastele si mentinandu-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.


Exemple recente sunt modul in care biciclistii au fost ignorati sau tratati in bataie de joc la conceperea sau ajustarea unori proiecte de-a lungul Somesului, nerealizand piste pentru biciclete sau facand unele inguste, cu sens unic sau fara saptii de siguranta laterale, in parcul Armatura, in modul cum se contureaza Parcul Feroviarilor, in modul cum s-au trasat recent piste pe malul Somesului in zona cart Grigorescu si prin ce se preconizeaza prin PUZ Carbochim...


Durata estimata a parcurgerii este de circa doua ore iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala si cartierele Marasti, Gheorgheni si Andrei Muresanu, cu lungime de circa 14 km si diferenta de nivel sub 100 metri, astfel ca este accesibila oricui stie sa circule cu bicicleta.


Traseu propus: Piata Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - str. T. Mihali - str. Al. Vaida Voevod - al.Detunata - al. Baisoara - al. Bizusa - str.L.Rebreanu - al. Valeni - al. Rasinari -str. Albac - str. S. Albini - str. C. Brancusi - str. Lacramioarelor - str. Alverna - str. Macinului - str. Galaxiei - str. V.Parvan - str. Predeal - str. Amos Francu - str. N.Iorga - str. Aviator Badescu - str. A. Iancu - str. M.Lehrer - str. N.Titulescu - str. S. Albini - str. A. Suciu - str. Gen.T.Mosoiu - p-ta St. cel Mare - p-ta A. Iancu - p-ta St.Cel Mare - p-ta Baba Novac - str.Baba Novac - str. M.Kogalniceanu - str. Universitatii - p-ta Unirii.


Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).


Detalii despre MBC164 se pot gasi si pe www.ccn.ro

si pe pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/712393153940991/


Cluj-Napoca, 21 noiembrie 2023


Radu Mititean

director executiv CCN
This entry was posted on 11/21/2023 09:36:00 p.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.