Author: CCN
•3/19/2024 07:11:00 p.m.

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 168

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 23 martie 2024 a 168-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (MBC168), cu plecare la ora 10:00 din p-ta Unirii.

Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste sau rastele si mentinandu-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala si cart. Manastur si Plopilor, cu lungime de circa 15 km si diferenta de nivel sub 150 metri, astfel ca este accesibila oricui stie sa circule cu bicicleta.

Traseu propus: Piata Unirii - str. Memorandumului - Cl.Motilor - str.G.Gosbuc - al.Stadionului - str. Uzinei Electrice - str.Splaiul Independentei - str. Plopilor - str. Portile de Fier - str. Arinilor - str. Frasinului - bd. 1 Decembrie 1918 - Cl.Floresti - str. Primaverii - str. Gr. Alexandrescu - str. Bucium - str. Primaverii - str. Izlazului - str. Mehedinti - str. Campului - str. Urcusului - str. Govora - Cl.Manastur - Cl.Motilor - str. Clinicilor - p-ta LBlaga - str. Napoca - p-ta Unirii .

Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre MBC168 se pot gasi si pe www.ccn.ro  

si pe pagina de facebook a evenimentului, la adresa:

https://www.facebook.com/events/722894510049072/

Cluj-Napoca, 19 martie 2024

Radu Mititean
director executiv CCN, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/19/2024 07:11:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.