Author: CCN
•8/30/2008 06:09:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la excursie cu bicicleta in Muntii Gilaului
duminica 31 august 2008

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) invita biciclistii clujeni duminica 31 august 2008 la o noua tura cicloturistica montana ghidata, cu caracter deschis. Intalnirea este la ora 08:00 in capatul cartierului Manastur, sub podul de la intersectia Caii Floresti cu str. Bucium (iesirea din Cluj spre Oradea).

Va fi o tura de mountain biking, pe drumuri forestiere si de caruta si partial si pe sosea asfaltata, cu o lungime de circa 90 km si in total circa 1200 metri diferenta de nivel in urcus, in Muntii Gilaului, atingand altitudini de peste 1500 metri. Traseul propus este Cluj-Napoca - Gilau - Racatau - valea Negruta - Dobrin - vf.Tartova - Plopi - dealul Custurii - Somesu Rece - Cluj.

Tura este destinata celor cu nivel mediu si avansat de experienta, echipament si antrenament. Participantii trebuie sa aiba bicicleta tip mountain bike in buna stare tehnica, rucsacel de tura cu dotarile necesare unei asemenea excursii lungi, incluzand pelerina, hanorac/foita si bluza si pantaloni lungi, mancare si lichide, sapca cu cozoroc si crema de soare, o minima trusa medicala si de reparatii si intretinere bicicleta. Recomandam ca fiecare sa aiba minim 1 litru de apa, casca si
sursa de lumina (de dorit lanterna frontala) pentru situatii neprevazute.

Excursia are caracter promotioal, fiind deschisa in principiu oricarui doritor, nepercepandu-se nici o taxa si nefiind necesara apartenenta la CCN sau alte organizatii. Clubul de Cicloturism "Napoca" asigura ghidaj si consiliere, participarea facandu-se insa pe proprie raspundere. Detalii la tel.0744-576836 (Radu Mititean).

Actiunea se inscrie in programele PROCICLOTUR si CLUJBIKETOUR derulate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) cu de mai bine de un deceniu. Programul PROCICLOTUR vizeaza promovarea turismului biciclistic in randurile publicului, iar CLUJBIKETOUR este axat pe documentare ciclotruistica a imprejurimilor Clujului (incluzand si testare si
documentare de trasee, realizare de descrieri, colectare de date GPS si documentare foto si video a posibilitatilor de cicloturism in zona, in vederea editarii unor ghiduri si harti de profil).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/30/2008 06:09:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.