Author: CCN
•10/15/2008 01:10:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "COPII PE BICICLETA" si "CU BICICLETA PRIN PADUREA
BACIULUI SI DEALURILE SALISTEI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 16 octombrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "COPII PE BICICLETA" si respectiv "CU BICICLETA PRIN PADUREA BACIULUI SI DEALURILE SALISTEI". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre solutii tehnice si variante de a lua copii ca pasageri sau secunzi pe biciclete si in remorci si semiremorci pentru biciclete, inca de la varste fragede, precum si imagini despre folosirea de catre copii a diverselor tipuri de biciclete cu rol utilitar, sportiv sau recreativ.

Aceste imagini au si rolul de a arata cat de nejustificata si ridicola este actuala reglementare din legislatia rutiera din ROmania, care interzice copiilor sub 14 ani sa circule cu bicicleta pe orice sosea, strada, drum, alee si tot ce mai este considerat de Codul Rutier ca fiind "drum public"...

Este a 13-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum evenimente biciclistice, diverse forme de sport pe bicicleta etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in zona Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini excursia facuta duminica trecuta in organizarea Clubului de Cicloturism NAPOCA pe culmea ce desparte vaile Popestiului si Nadasului, pornind din Salistea Veche si ajungand pana in Padurea Baciu, relevand atractivele posibilitati de mountain biking din nord-vestul Clujului.

Aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/15/2008 01:10:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.