Author: CCN
•10/02/2008 12:38:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "MARCAJE SI SEMNE DE CIRCULATIE PENTRU BICICLISTI PE MAPAMOND" si "CU BICICLETA LA IZVOARELE VAII IERII"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 2 octombrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "MARCAJE SI SEMNE DE CIRCULATIE PENTRU BICICLISTI PE MAPAMOND" si respectiv "CU BICICLETA LA IZVOARELE VAII IERII". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini din peste 30 de tari despre semne de circulatie, marcaje, indicatoare si alte elemente de semnalizare rutiera respectiv cicloturistica specifice pentru biciclisti, reflectand atentia care se acorda acestui domeniu, unitatea de principii in abordare, dar si diversitatea si ingeniozitatea solutiilor concrete adoptate pe diverse continente.

Vor fi exemple multiple de "asa da" si "asa nu", din care poate invata si Romania, unde sistemul oficial de semnalizare rutiera este deficitar pe tema bicicletei (lipsesc numeroase semne necesare, altele sunt inadecvate), iar pe linie cicloturistica exista inca doar in faza de proiect, propus de aproape un deceniu de catre ONG-urile de profil si in continuare neadoptat de autoritati...

Este a 11-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum copiii pe bicicleta, ciclismul artistic, evenimente biciclistice etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in zona Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini atractivele posibilitati de mountain biking din zona de izvoare a Vaii Ierii, incluzand Valea Soimului, Valea Calului, Bondureasa, Tina Bogdanului si culmea Dumitreasa-Dobrin-Plopi, cu peisaje pitoresti si drumuri bune pentru biciclisti.

Aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/02/2008 12:38:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.