Author: CCN
•10/10/2008 10:59:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la noi excursii cu bicicleta in imprejurimile Clujului (Dealul HOIA si Padurea BACIULUI) in weekendul 11-12 octombrie 2008

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) invita biciclistii clujeni in acest sfarsit de saptamana la inca doua excursii pe doua roti, cu caracter deschis.

Sambata 11 octombrie 2008 va fi o tura mai scurta si usoara, cu caracter recreativ si de initiere in mountain biking. Intalnirea este la ora 11:00 in zona Hoia, la intrarea in Parcul Etnografic "Romulus Vuia" (str. Taietura Turcului colt cu str. N.Patrascu). Excursia va dura circa trei ore, urmand culmea dintre SOmes si Nadas (din Hoia pana spre zona Dl.Melcului), cu retur pe versantul sudic, ajungand la capatul strazii Donath.

Este binevenit orice posesor de bicicleta de tip mountain bike in buna stare tehnica. Recomandam participantilor sa aiba apa, pelerina, casca si dotarile necesare pentru rezolvarea eventualelor mici defectiuni (ex.pene de cauciuc).

Duminica 12 octombrie 2008 va fi o tura ceva mai lunga si mai dificila, de o zi intreaga. Intalnirea este la ora 10:00 in fata Garii ( pe platoul dintre Gara Mare si Gara Mica). Va fi o tura ce merge prima parte pa asfalt, prin Popesti si Corusu pana in Salistea Veche, iar la retur este mountain biking pe drumuri de caruta, prin fanete si padure, pe culmea dintre V.Nadas si V.Popesti, prin Padurea Mandra si Padurea Baciului, cu un total de circa 40-50 km lungime si pana la 700 metri diferenta de nivel in urcus.

Tura este destinata celor cu nivel mediu si avansat de experienta, echipament si antrenament, si poate include unele portiuni de "discovery" ( parcurgere de drumuri inca netestate dpdv al accesibilitatii biciclistice). Participantii trebuie sa aiba bicicleta tip mountain bike in buna stare tehnica, rucsacel de tura cu dotarile
necesare unei asemenea excursii lungi, incluzand pelerina, hanorac/foita si bluza si pantaloni lungi, mancare si lichide, sapca cu cozoroc, o minima trusa medicala si de reparatii si intretinere bicicleta. Recomandam ca fiecare sa aiba minim 1 litru de apa, casca si sursa de lumina (de dorit lanterna frontala) pentru situatii neprevazute.

Ambele excursii au caracter promotioal, fiind deschise in principiu oricaror doritori, nepercepandu-se nici o taxa si nefiind necesara apartenenta la CCN sau alte organizatii. Clubul de Cicloturism "Napoca" asigura ghidaj si consiliere, participarea facandu-se insa pe proprie raspundere. Detalii la tel.0744-576836 (Radu Mititean).

Cele doua actiuni se inscriu in programele PROCICLOTUR si CLUJBIKETOUR derulate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) cu de mai bine de un deceniu. Programul PROCICLOTUR vizeaza promovarea turismului biciclistic in randurile publicului, iar CLUJBIKETOUR este axat pe documentare ciclotruistica a imprejurimilor Clujului (incluzand si testare si documentare de trasee, realizare de descrieri, colectare de
date GPS si documentare foto si video a posibilitatilor de cicloturism in zona, in vederea editarii unor ghiduri si harti de profil).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/10/2008 10:59:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.