Author: CCN
•3/22/2010 07:29:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

Comunicat de presa:

CCN A PRIMIT UN NOU MANDAT IN FRUNTEA FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA

In perioada 19-21 martie 2010 a avut loc la Bucuresti o intalnire nationala a organizatiilor neguvernamentale care militeaza pentru promovarea utilizarii bicicletei, elementul central al reuniunii fiind adunarea generala anuala a Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Cu aceasta ocazie, in urma alegerilor, a rezultat o noua componenta a organelor de conducere si control. Astfel, Adunarea Generala FBR a incredintat un nou mandat de doi ani, ca presedinte FBR, lui Radu Mititean, din partea Clubului de Cicloturism "Napoca" Cluj-Napoca. Ceilalti membri ai noului Consiliu Director FBR sunt vicepresedintii George Culda (din partea Asociatiei "Bate Saua Sa Priceapa Iapa" Bucuresti), Radu Filipescu (din partea Clubului de Turism si Ecologie "Turistor" Iasi), Serban Ionescu (din partea organizatiei "Mare Nostrum" Constanta) si Zsombor Keresztes (din partea Asociatiei "Pro Biciclo Urbo" Targu Mures), iar controlul intern va fi asigurat de cenzorul Marius Karnyanszky (din partea Clubului Sportiv "Tibiscus" Timisoara).

Printre deciziile adoptate in aceasta sesiune a Adunarii Generale FBR se numara si adoptarea bugetului si programului de activitate pe acest an, ce cuprinde, de exemplu, amplificarea demersurilor pentru modificarea si completarea legislatiei rutiere si turistice si actualizarea planului Retelei Nationale de Trasee Cicloturistice din Romania (RNTCR) in privinta itinerarului celor 18 magistrale nationale propuse, ambele teme urmand a fi coordonate de CCN.

Delegatii asociatiilor participante care promoveaza bicicleta ca mijloc de deplasare cu rol utilitar si recreativ au facut schimb de experienta, au urmarit expuneri pe teme de transport durabil si cicloturism, au dezbatut perspectivele mobilitatii urbane si turismului pe bicicleta in Romania, strategii si tehnici de advocacy si modalitatile de crestere a numarului de biciclisti si dezvoltarii infrastructurii si facilitatilor de profil, in contextul evolutiilor si tendintelor pe plan national, dar si european si international.

O buna parte dintre prezentarile multimedia sustinute si documentele supuse dezbaterilor au fost elaborate de Clubul de Cicloturism "Napoca", nu doar in virtutea calitatii dee pionier a promovarii bicicletei la noi in tara si a datoriei in calitate de organizatie ce asigura presedintia Federatiei Biciclistilor din Romania, cat mai ales in virtutea experientei de aproape 18 ani in domeniu, a unui constant efort de documentare prin studiul literaturii de specialitate, consultari cu specialisti si vizite de lucru in peste 30 de tari si a participarii la numeroase congrese internationale de profil.

Actiunile mentionate din aceste zile sunt parte a proiectului "Velorutia Romana", implementat de catre Asociatia "BATE SAUA sa Priceapa Iapa" din Bucuresti cu sprijinul Programului GEF-SGP si in colaborare cu Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).

DIRECTOR EXECUTIV,
Radu Mititean
, |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/22/2010 07:29:00 a.m. and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.