Author: CCN
•12/17/2013 06:00:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
TRANSBALCANIC - 3000 KM CU BICICLETA PRIN 7 TARI

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 19 decembrie 2013, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, sala 2 demisol) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "TRANSBALCANIC - 3000 KM CU BICICLETA PRIN SAPTE TARI". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei expeditii cicloturistice desfasurate in Serbia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Bosnia-Hartegovina, Croatia si Slovenia, in cadrul proiectului "Transbalcanic '97", totalizand peste 3000 de kilometri pedalati prin peninsula balcanica, pornind de al Portile de Fier, ajungand pana la granitele Greciei si Albaniei, pe coasta Marii Adriatice si finalizand tura prin pusta ungara.

Cei doi membri CCN participanti - Arnold Kadar si Stefan Roman, au avut de pedalat mari distante in saua bicicletei pe un relief muntos, cu lungi si abrupte urcari pana in pasuri inalte si coborari spectaculoase pe serpentine stranse si prin chei adanci, prin calduri toride dar si prin racoarea zonelor inalte.

Proiectia are un caracter istoric, fiind bazata pe diapozitive clasice si diaproiector clasic, modalitati tehnice aproape disparute la ora actuala desi ofera o rezolutie mult superioara fotografiei digitale. Proiectia va aminti si de contextul istoric al momentului, cand razboaiele civile din Balcani unele abia se domolisera, altele stateau sa inceapa, dand emotii si protagonistilor turei si ocazia sa se intalneasca si sa inteleaga mentalitati si probleme care altfel cu greu au razbatut spre publicul din Romania din cauza filtrarii prin intemediul presei, prea putin obiective.

Protagonistii turei, geografii Arnold Kadar si Stefan Roman, au la activ multe expeditii cicloturistice si alpine pe diverse continente si sunt printre cei mai activi membri ai CCN in turismul velo, sunt pasionati de bicicleta, munte, natura si cultura specifica din intregul mapamond.

Tura s-a inscris in programul "VELOMOND" desfasurat de Clubul de Cicloturism „Napoca" (CCN) la nivel international. CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 20 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

ARNOLD KADAR
coordonator expeditie

RADU MITITEAN
director executiv CCN



This entry was posted on 12/17/2013 06:00:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.