Author: CCN
•6/06/2014 03:46:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

Invitatie la seminarul si proiectia foto
CICLOTURISMUL MONTAN IN ROMANIA

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita publicul clujean sambata, 7 iunie 2014, de la ora 19:00, in parcul "Cetatuia", la o prezentare cu imagini pe tema mountain biking-ului recreativ urmata de o proiectie foto pe tema "Cicloturismul montan in Romania", sustinute de presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) in care CCN este membru. Intrarea este gratuita.

Prezentarea Power-Point din deschidere va trece in revista, in cateva zeci de silde-uri, conceptul de cicloturism si de cicloturism montan, locul acestuia in constelatia formelor de turism activ si sport montan nemotorizat, avantajele, domeniile si modurile de utilizare a bicicletei, caracterele bicicletelor de turism montan, avantajele si caracterele cicloturismului montan, nevoile de echipament si cele nemateriale pentru practicarea lui, potentialul cicloturistic al Carpatilor romanesti, exemple de zone si trasee favorabile, probleme si obstacole.

Ultima parte a seminarului cuprinde o prezentare a proiectului de Retea Nationala de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania (RNTCMR) elaborat de CCN, in curs de avizare de catre autoritati, inclusiv metodologia de clasificare, omologare, marcare si administrare a traseelor si ruta magistralelor cicloturistice nationale de lung parcurs de sosea si de munte propuse.

In continuare, proiectia foto va ilustra in 100 de imagini color posibilitatile de turism pe doua roti prin Carpatii Orientali, Occidentali si Meridionali, asa cum au fost documentate in excursiile pe bicicleta ale Clubului de Ciclotrism "Napoca" in ultimul deceniu.

Prezentarea si proiectia fac parte din manifestarile "Zilele Muntelui la Cluj" organizate de Clubul Sporturilor Montane "Rupicapra" in colaborare cu alte ONG-uri de profil in 7-8 iunie 2014, detalii fiind prezentate pe http://zilelemuntelui.rupicapra.eu

Mentionam ca prezentarile CCN pe teme cicloturistice vor fi urmate de o prezentare si o dezbatere pe tema proiectului noii retele de trasee marcate de turism pedestru din Romania (RNTMTPR) si a proiectului concret de noua reata de marcaje in judetul Cluj elaborat de CCN si care asteapta de multi ani sa fie evaluat si preluat de autoritati, iar duminica 8 iunie de la ora 19:00 va avea loc o proiectie a filmului documentar "Islanda- Cu bicicleta prin desert" realizat in coproductie de Televiziunea Romana si Clubul de Cicloturism "Napoca" si prezentat de Ovidiu Pop.

Cluj-Napoca, 6 iunie 2014

Radu Mititean
director executiv CCN




, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/06/2014 03:46:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.