Author: CCN
•6/13/2014 01:20:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

X-APUSENI BIKE TOUR 2014 LA FINAL
300 de kilometri pe bicicleta de Rusalii pe culmile Muntilor Apuseni

S-a incheiat recent editia 2014 a turei cicloturistice montane "X-APUSENI BIKE TOUR", pe parcursul careia cei cinci protagonisti au pedalat in cinci zile peste 300 de kilometri pe culmile muntilor Vladeasa, Bihor, Metaliferi si Trascau, cu o diferenta totala de nivel in urcare de aproape 6000 de metri, pe drumuri abrupte forestiere si de caruta, admirand peisaje superbe si vizitand numeroase atractii turistice naturale si culturale.

Traseul a trecut prin Bologa, pe sub ruinele cetatii omonime, pe la cabana Vladeasa, pe la Pietrele Albe, prin Padis si inima Parcului Natural "Muntii Apuseni", prin statiunea Vartop / Arieseni, peste varful Cucurbata Mare (1849 m, cel mai inalt din Muntii Apuseni), Muntele Gaina, Dealul Crisului, prin catunul Luminesti si pasul Buces-Vulcan, Abrud, Bucium, pe sub Detunate, prin pitorescul Mogos, prin Gogel, pe deasupra Cheilor Rametului, pe Valea Inzelului, prin Cheile Aiudului, pe la poalele Coltilor Trascaului si frumoasa Rimetea, prin defileul de la Buru si prin apropierea Cheilor Turzii, finalizand cu culoarul Hasdatelor si Feleacul...

Tura a fost documentata GPS si fotografic digital, informatiile culese servind si la actualizarea bancii de date privind accesibilitatea cicloturistica a Muntilor Apuseni iar imaginile vor fi selectate pentru o proiectie ce va prezenta fotografic publicului clujean aceasta frumoasa excursie montana pe doua roti, pe care ne-o dorim sa o reediteze cat mai multi biciclisti si iubitori ai naturii montane cu care aceasta forma de turism activ si ecologic ne aduce in contact.

Coordonatorul actiunii, Puiu Chiselita, membru fondator al Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) si excelent cunoscator al Apusenilor, a declarat ca si editia din acest an a deja traditionalei ture biciclistice transapusenice a fost un succes, mai ales ca si conditiile meteo au fost in acest an foarte favorabile, neplecute fiind doar starea unor drumuri degradate de exploatarile forestiere abuzive, care afecteaza in multe zone si peisajul.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/13/2014 01:20:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.