Author: CCN
•5/24/2016 05:08:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PRIN GRECIA CU BICICLETA - HALKIDIKI SI PELOPONEZ
Invitatie la proiectie foto

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 26 mai 2016, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o prezentare foto tema PRIN GRECIA CU BICICLETA - HALKIDIKI SI PELOPONEZ. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a doua sejururi pe meleaguri elene, insumand peste o mie de kilometri de drumuri litorale, pastorale si montane strabatute in patru saptamani prin doua fascinante peninsule ale Greciei, incarcate de istorie si cultura, dar si cu munti impresionanti scaldati in mare: Halkidiki si Peloponez.

Prezentarea va fi sustinuta de lect.univ.dr.Radu Barna, cel mai activ membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" in materie de expeditii cicloturistice in spatiul mediteraneean, ce a incantat si in trecut publicul cu prezentari foto pe teme turistice - pedestre montane, biciclistice sau culturale.

El a surprins in imagini foto o serie de valori deosebite naturale si culturale ale Greciei, care, in afara zonelor bine consacrate pentru turismul de masa, se dovedeste un adevarat paradis pentru turismul activ nemotorizat in general si pentru cicloturism in special.

Va fi si o ocazie de a afla si dezbate mici secrete, reguli nescrise si problemele care se pot ivi in asemenea ture lungi in general si in acele regiuni ale Greciei in special.

"Cand mergi cu bicicleta toate simturile iti sunt impresionate : peisajele se percep diferit de cele vazute prin parbrizul unei masini, parca mai reale, mai apropiate si mai palpabile, mirosul padurilor de oleandri este imbatator, smochinele, portocalele, migdalele sau anasonul salbatic, cules din natura, iti desfata gusturile, iar auzul iti este surprins de varietatea si melodiozitatea zgomotelor. Pentru aceasta am evitat bineinteles soselele mari, aglomerate, ceea ce m-a condus pe drumuri cateodata abia practicabile, dar cu atat mai pitoresti” a declarat autorul proiectiei, nerabdator sa impartaseasca publicului clujean impresii si informatii despre aceste destinatii.

Halkidiki este situata in nordul Greciei, in Macedonia centrala, avand drept capitala regionala orasul Polygyros, si este locul de nastere a lui Aristotel. Muntii Cholomondas sunt acoperiti de dese paduri de stejar, ocrotite ca parte a unui sit Natura 2000. Halkidiki este formata din cinci regiuni administrative si are trei puternice proeminente ce se avanta in Marea Egee - peninsulele Kassandra, Sithonia si celebrul Muntele Athos, cu binecunoscutele lui 20 de manastiri, majoritatea multiseculare, zona care are un statut special autonom, si unde muntii ating peste 2000 de metri inaltime.

Peloponezul este extremitatea continentala sudica a Greciei, si, similar cu Halkidiki, are munti de peste 2000 metri altitudine si mai multe ”picioare” care patrund adanc spre sud in inima Marii Mediterane - Messenia, Mani, Malea, Argolid. DIn 1893, canalul Corint a transformat Peloponezul din punct de vedere tehnic intr-o mare insula, unita de continent prin doua poduri. Peloponezul freamata de istorie - sa amintim numai de antica Mycene si de Olympia - patria Jocurilor Olimpice.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat pe blogul CCN www.ccn.ro iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa: https://www.facebook.com/events/823913467754158/

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 23 mai 2016

Radu Barna
autorul turei si proiectiei

Radu Mititean
director executiv CCN



This entry was posted on 5/24/2016 05:08:00 p.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.