Author: CCN
•12/09/2019 10:13:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Editie lunara decembrie 2019 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Sambata, 14 decembrie 2019, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 147-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 10:45. Startul efectiv al marsului va fi putin dupa ora 11:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala si cartierele Marasti si Grigorescu, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseul este: Piata Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A. Iancu - Cl.Dorobanților - Str.Petofi Sandor - bd. 21 Decembrie 1989 - str. Cuza Vodă - str.I.P.Voitești - str. Dacia - str.Gen.Dragalina - Bd.1 Decembrie 1918 - pasarela albastra - pista biciclete mal Somes - str.Uzinei Electrice - str. Stadion - Parcul Central S.Bărnuțiu - str. Emil Isac - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa e progres in domeniul infrastructurilor biciclistice, dupa o lunga stagnare fiind reluata realizarea de noi piste, dar tot cu grave deficiente calitative, iar problemele la cele vechi nefiind rezolvate, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate si de spatii laterale de siguranta, de la prezenta diverselor obstacole la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Insa principalul motiv de protest este de acesta data ideea Primariei clujene de a permite accesul pe banda comuna pentru mijloacele de transport in comun si biciclete de pe bd.N.Titulescu a taxiurilor, cu perspectiva extinderii acestui acces si pe celelalte benzi din oras, in conditiile in care nu a existat nicio informare si consultare publica prealabila si acele benzi sunt prea inguste oricum si pentru biciclete plus mijloacele de transport in comun ( latimea normala trebuind sa fie de 4,50 metri) da decum sa mai introduci si taximetrele. Ele merita acces pe banda prioritara, dar cand aceasta va avea o latime adecvata sau se vor face in sfarsit piste magistrale pentru biciclete pe marile artere ale Clujului, cu respectarea bunelor practici la nivel european si nu carpacelile actuale.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Comunicatul si afisul marsului sunt publicate online pe www.ccn.ro
iar evenimentul creat pe Facebook se poate vizualiza la:

Cluj-Napoca, 9 decembrie 2019

RADU MITITEAN
director executiv CCN

ROXANA CLEJA
vicepresedinte CCN, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/09/2019 10:13:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.